דיכאון מג'ורי במשך 35 שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון מג'ורי במשך 35 שנה
    איגואנה
    11/04/2012

מכובדי שלום וחג שמח

בן 56. סובל כבר מגיל 20 מדיכאון מג'ורי. כבר אז אושפזתי באיתנים לחודש ובעזרת טיפול תרופתי חזרתי לצבא ותיפקדתי יוצא מן הכלל כמדריך כושר קרבי. המחלה המשיכה לקנן בי ומדי פעם יצאה החוצה וגרמה לי למצבי קיצון. לא התמדתי באף מקום עבודה יותר משנה, תופעות פסיכוסומטיות שונות. 2 גירושים. ועוד. במהלך השנים קיבלתי כמעט את כל התרופות הקיימות משתי המשפחות הידועות. למעט נרדיל, לוסטרל וזיבן. תיפקדתי חלקית . לפני חמש שנים היה לי התקף פסיכוטי במהלכו ניסיתי להתאבד 4 פעמים , 3 ע"י בליעת עשרות כדורי קלונקס ועוד. ופעם אחת בקפיצה מקומה רביעית ולתדהמתי ולתדהמת הרופאים שברתי "רק "שלש חוליות בגב. אושפזתי בתל השומר למשך חודש אחר כך באברבארנל במחלקה סגורה למשך 3 חודשים. לא חל שיפור ניכר למרות הטיפול המסור שקיבלתי. הוכרתי בביטוח לאומי כנכה %100 אי יכולת לעבוד ו-75% רפואי.מאז לא עבדתי ביליתי את רוב זמני במיטה, עברתי ניתחח להסרת ערמונית מוגדלת, הפסקתי לעסוק בספורט , שהיה לי כאורח חיים. זוגיות אין לי כי אין לי שום ליבידו ולא זיקפה ונסיתי את כל התכשירים בנימצא. חברים ומשפחה נעלמו מחיי, כאילו אני מצורע או מדבק. כבר חשבתי על התאבדות נוספת ודווקא אז פסיכיאטר חדש מאיכילוב הציע לי לנסות לוסטרל במינון של 200 מ"ג ביום בשילוב עם דפלפט ולתדהמתי והפתעתי תוך שבועיים חל שיפור במצב בריאותי ועכשיו אחרי נטילת התרופה במשך חודשיים מתפקד טוב. לאחרונה החילותי בחיפוש עבודה עצמאי לא דרך שיקום ביטוח לאומי למרות שהאופציה הזאת הוצעה לי. שלחתי מאות קורות חיים , הייתי בעשרות ראיונות ולפני שבוע קיבלתי תשובה חיובית מאחת החברות אליהן פניתי וסוכם על תחילת עבודה ביום א' הקרוב ה-15.4. ומהרגע שקיבלתי תשובה חיובית חש שאני מתחיל להדרדר. נימצא במתח עצום. בכל זאת הייתי מנותק משוק העבודה קרוב ל-5 שנים. אובד עצות וחושש ברמות והגוף מגיב בהתאם. מעוניין לשמוע את חוות דעתכם.....והאם ניתן להקל עליי בתקופה אקוטית זאת. אני יודע שאם אכשל גם במשרה הזאת זה לא יגמר בטוב....ובאשר לחוסר היכולת לקיים יחסי מין לאיזה גורם עליי לפנות???? גם זה כמובן מוסיף לתחושת הדיכאון...
    בכבוד רב
    איגואנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון מג'ורי במשך 35 שנה

הוספת תגובה

• דיכאון מג'ורי במשך 35 שנה - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    12/04/2012

שלום רב.
    חזרה לחיים רגילים ותעסוקה לאחר תקופה ארוכהיכולה להוות גורם-דחק משמעותי.
    אני ממליץ לך לשלב גם טיפול פסיכותראפיה תמיכתי אותו אתה יכול לקבל גם במרפאה ציבורית.
    לגבי הפגיעה המינית- יכולה לנבוע ממספר גורמים- מצב רפואי כללי, פגיעה בחוט השדרה וכן כתופעת לוואי של הטיפול התרופתי וכן כחלק מהמצוקה הנפשית הכוללת.
    ממליץ להתיעץ עם רופא המשפחה ועם הפסיכיאטר המטפל.
    במקרה הצורך ממליץ התיעצות עם מומחה לשיקום מיני.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חן חן עבור תגובתך המהירה וחג שמח

מוטי רז
    12/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו