מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כפיתיותמיכל13/02/2008
שלום,
למה זה שאנשים רגילים בטוחים בכל דבר שהם עושים, שהם אכן עשו אותו או לחלופין שהם לא עשו אותו, ואצל אנשים כפייתיים כל הזמן יש את החוסר וודאות
האם ההרגשה שאני יכולה לעשות משהו לא טוב ותמיד בגלל זה אני שומרת על עצמי כפול, קשורה גם כן להיותי כפייתית.
(מעניין שתמיד שמדברים על כפיתיות מדברים על זה שחוזרים על פעולה מ"ס פעמים ולא מדברים על ההיבטים האחרים של הבעיה הזו).
סתם דוגמא: אני שוטפת את הידיים אחרי השירותים, ונניח שיש בקבוק אקונומיקה לידי, אז אני מפחדת מעצמי שאני ישטוף את הידיים עם האקונומיקה, אז אני יעדיף לצאת מהשירותים האלה, ולהיכנס לשירותים שאין שם אקונומיקה.
תודה לתשובתך, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכל
ד''ר ערן ואדים הראל14/02/2008הפרעה כפייתית היא הפרעה מהספקטרום של הפרעות חרדה. הכפייתיות יכולה להיות בדיקה חוזרת של דברים אך גם יכולה להיות בתחום של לכלוך וניקיון או בתחומים מחשבתיים של מספרים וכו'. מה שאת מתארת יכול להיות סמפטום אובססיבי. חרדה הינה תופעה שכיחה וסמפטומים בודדים יופיעו אצל כל אחד מאיתנו. במידה והסמפטום גורם לסבל או להגבלה מסויימת כדאי לחשוב לטפל בו.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)