כפיתיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כפיתיות
    מיכל
    13/02/2008

שלום,
    למה זה שאנשים רגילים בטוחים בכל דבר שהם עושים, שהם אכן עשו אותו או לחלופין שהם לא עשו אותו, ואצל אנשים כפייתיים כל הזמן יש את החוסר וודאות
    האם ההרגשה שאני יכולה לעשות משהו לא טוב ותמיד בגלל זה אני שומרת על עצמי כפול, קשורה גם כן להיותי כפייתית.
    (מעניין שתמיד שמדברים על כפיתיות מדברים על זה שחוזרים על פעולה מ"ס פעמים ולא מדברים על ההיבטים האחרים של הבעיה הזו).
    סתם דוגמא: אני שוטפת את הידיים אחרי השירותים, ונניח שיש בקבוק אקונומיקה לידי, אז אני מפחדת מעצמי שאני ישטוף את הידיים עם האקונומיקה, אז אני יעדיף לצאת מהשירותים האלה, ולהיכנס לשירותים שאין שם אקונומיקה.
    תודה לתשובתך, מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כפיתיות

הוספת תגובה

• תשובה למיכל

ד''ר ערן ואדים הראל
    14/02/2008

הפרעה כפייתית היא הפרעה מהספקטרום של הפרעות חרדה. הכפייתיות יכולה להיות בדיקה חוזרת של דברים אך גם יכולה להיות בתחום של לכלוך וניקיון או בתחומים מחשבתיים של מספרים וכו'. מה שאת מתארת יכול להיות סמפטום אובססיבי. חרדה הינה תופעה שכיחה וסמפטומים בודדים יופיעו אצל כל אחד מאיתנו. במידה והסמפטום גורם לסבל או להגבלה מסויימת כדאי לחשוב לטפל בו.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו