ציפרלקס - מינון ואלכוהול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס - מינון ואלכוהול
    אבי
    24/04/2012

שלום!

קראתי בהרבה מקומות שצריך להכניס את התרופה בהדרגה, כך גם אמרה לי פעם פסיכיאטרית שרשמה לי ציפרמיל - כלומר להתחיל עם חצי כדור ורק אחרי שבועיים-שלושה להגדיל לאחד. היום פסיכיאטרית אחרת רשמה לי ציפרלקס ואמרה שמבחינה עקרונית אני יכול גם אחרי יום-יומיים לעבור לאחד, ושבכל מקרה לחצי כדור אין השפעה של ממש על המוח.
    השאלה שלי היא בעצם למה צריך את ההדרגתיות הזאת? בשביל תופעות הלוואי בלבד, או שזה קשור לטיפול עצמו והמוח צריך להתרגל?

ולגבי אלכוהול - בירה (נגיד חצי או שליש) זה בסדר לשתות בערך פעם-פעמיים בשבוע? (בד"כ אפילו פחות)
    ומה ההשפעה של האלכוהול על הטיפול? האם יכול להגביר דיכאון? לחסום את פעולת התרופה? או שבסה"כ מדובר בהגברת תופעות הלוואי?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס - מינון ואלכוהול

הוספת תגובה

• הקפצה

אבי
    28/04/2012

‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס - מינון ואלכוהול - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    28/04/2012

שלום אבי
    ההתחלה ההדרגתית הינה בשל תופעות הלואי שהינן שונות בכל אבחנה אבחנה פסיכיאטרית.
    אלכוהול אסור,בין השאר,בשל היכולת שלו להגביר את החדירות של תאי העצב לתרופה ולגרום להרעלתם של התאים.
    תרגיש טוב
    בברכה
    דר חרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו