מאניה-דיפרסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מאניה-דיפרסיה
    אורנה
    01/05/2012

שלום,
    כמספר חודשים אני סובלת מחרדות ואמורה להתחיל טיפול תרופתי נוגד דיכאון. בעקבותיו צצים כל מיני פחדים...
    מה מינימום הזמן בו נמשך התקף של מאניה? במה הוא מתבטא? איפה נחצה הגבול שבין מצב רוח טוב למצב של מאניה? האם מצב רוחו של חולה במאניה-דיפרסיה משתנה בהתאם לאירועים סביבתיים, או ששינוי מצב הרוח הוא בלי קשר למציאות?
    האם יש קשר בין חרדות להפרעה דו-קוטבית?
    אני מפחדת!
    אודה לכם אם תשיבו לי...
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מאניה-דיפרסיה

הוספת תגובה

• תשובה חלקית

שמוליק
    03/05/2012

שלום אורנה.

אם את סובלת מחרדות, אז אין שום ודאות שזה מאניה-דיפרסיה, יכול להיות שמדובר בבעיה חד קוטבית. רק אם היה לך גם מצב רוח מרומם, אז יכול להיות שמדובר בבעיה דו-קוטבית (מאניה-דיפרסיה).

קשה לדעת מתי בדיוק עובר הגבול בין מצב רוח טוב מאד למאניה. יכול להיות שמישהו יהיה במצב מאני ויתכחש ויגיד שהוא סתם במצב רוח טוב. ניתן להיעזר בסביבה הקרובה (משפחה, חברים וכיו"ב).

אני מציע פשוט לא לפחד, כיבאמת אין ממה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאניה-דיפרסיה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/05/2012

התקף ללא טיפול יכול להימשך חצי שנה , הסכנה במצב זה ללא טיפול, נזק בריאותי, סיבוך בפליליים, חובות ועוד..
    מצב מאני - מצב חולי , פגיעה בתפקוד הכללי, סיכון עצמי , קושי להחליט באופן הגיוני ורגיל, שינוי משמעותי מהתנהגות נרגילה, שינוי קיצוני, נמשך מס. ימים, מעוט בשינה ואוכל, בזבוז כספים וכו...
    גורמי דחק סביבתיים אכן יכולים להיות קשור לשינוי במצב הנפשי, פחות קריטי באם המטופל מאוזן ובמעקב מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו