מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Treating SchizophreniaRona01/05/2012
Please reply in Hebrew. My 22 years old symptoms were social withdrawal, looking suspicious, (he looked out of his room to see that there was no one around and only then got out the room) talking and laughing with himself, somewhat aggressiveness only towards us, his parents. He had no visual or audio hallucinations. Did not express verbally any ideas about being persecuted or spied on. He has been treated for about 6 months with respiradol injection, 12.5mg and 25.5 and for the last 4 months also with abilify 10mg. The suspicious behavior is gone, but he sleeps most of the day, gained a lot of weight, his movements are slow and kind of clumsy and suffers from increased salivation. It seems that he does not go back to the way he used to be. The anti psychotic medication, be it the one he is taking or other ones, all cause some health problems currently or in the long run. Isn’t a reasonable approach to ask the doctor to give him the minimal dosage that keeps him calm even if there is some symptoms such as social avoidance, but he is more “alive” and doesn’t sleep most of the day.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Treating Schizophrenia - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/05/2012יש צורך לברר את הסימנים השליילים , ולבדוק שינוי תרופתי בהתאם, כמו כן יש צורך בטיפול תמיכתי ועבודה על כישורי חיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOne More Question
Rona07/05/2012Is there medication for the negative symptoms? My understanding is that the anti psychotic medication deals only with the positive ones. Is it right
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות - תופעת לוואי מוכרת
שמוליק06/05/2012כמי שניסה הרבה תרופות אנטי-פסיכוטיות, אני יכו לומר שכולן הרדימו אותי ואפילו במינונים נמוכים.
אפשר לשקול את הפסקת התרופה בכלל. לא בטוח שההתקפים יחזרו, ובמיוחד אם הבן יהיה מוכן ליטול תרופות באם תהיה החמרה במצב, אין יותר מדיי מה לחשוש. הפסיכיאטרית שטיפלה בי התנגדה להפסקת התרופות, אבל בדיעבד, אחרי שנתיים מההפסקה, היא מודה שזה היה צעד נכון.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTo Shmulik
Rona07/05/2012Can you give more details about your story., if possible.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים
שמוליק07/05/2012שלום רונה.
האישפוז הראשון שלי היה בגיל 18.
הצבא דפק לי סעיף נפשי ללא שום הצדקה. אפשר להסתכל בצורה שיטחית ולנסות לטעון שבצבא כביכול גילו איזו בעיה והיא זו שגרמה לאישפוז, אבל זה ממש לא נכון.
השתחררתי מהישפוז כעבור שלושה חודשים.
קיבלתי טרוקטיל.
התרופות הרדימו אותי. החלטתי להפסיק על דעת עצמי. כעבור כחצי שנה חזרתי לתיפקוד תקין.
עברו עשר שנים שבהם התיפקוד היה תקין.
בשל קשיים למצוא בת זוג ולמצוא עבודה שנבעו מסטיגמה חברתית, איבדתי את השליטה והתאשפזתי בכפיה.
אובחנתי במאניה-דיפרסיה וקיבלתי דפלפט וקלונקס. הדפלפט אינו מרדים כל כך כמו התרופות האנטי-פסיכוטיות.
השתחררתי כעבור שבועיים. שוב זרקתי את התרופות. שבועיים אחר כך שוב מצאתי את עצמי באישפוז כפוי.
טענו שזה קרה בגלל הפסקת התרופות (ויש לציין שעדיין לא קיבלתי תרופה אנטי-פסיכוטית). שינו לי את האיבחון לסכיזו-אפקטיב והתחילו לתת לי גם תרופה אנטי-פסיכוטית.
הפחידו אותי שאם אפסיק את התרופות, אני עלול למצוא את עצמי שוב פעם במצב פסיכוטי, וחששתי להפסיק.
התרופות הרדימו אותי, וגם לי אמרו שמדובר בסימפטום שלילי של המחלה, אבל למרות זאת, החליפו לי כמה פעמים את התרופה האנטי-פסיכוטית בתקווה שתרופה אחרת תרדים פחות: בהתחלה קיבלתי פרפנאן, אח"כ זיפרקסה, אח"כ סמאפ, ובסוף ריספרדל.
מעניין שהיה לי דיכאון שברור לי שהוא נבע מהתיפקוד הלקוי שנבע מהעייפות, וגם לזה היה שם מפוצץ "דיכאון פוסט-פסיכוטי".
השתחררתי לדיור מוגן.
אחרי כשלוש שנים מתחילת האישפוז בן השבועיים, ואחרי שראיתי שכבר אין מה להפסיד, החלטתי להפסיק את התרופה האנטי-פסיכוטית. היה לי ברור שאם אעשה את זה, אצטרך לעזוב את הדיור המוגן. החלטתי ליידע את הפסיכיאטרית שטיפלה בי. היא מצידה אמרה שהיא תשמור על שתיקה.
בסוף עזבתי בגלל חיכוכים עם העובד הסוציאלי לדיור עצמאי.
כעבור כחצי שנה, חזרתי לתפקד. הפסיכיאטרית שטיפלה בי (ועדיין מטפלת בי אבל רק בשיחות), מודה שאע"פ שהפסקת התרופות לא הייתה צעד נכון על פי מה שידוע ומקובל על פי ברפואה, שזה היה צעד נכון, והיא מאד מעריכה את ההתמודדות שלי.
את שאר התרופות הפסקתי יותר מאוחר.
העייפות היא תופעת לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות, וממש לא ברור לי מדוע כל הזמן אומרים שמדובר בסיפטום שלילי של המחלה.
אני מאחל לך כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)