כמה שאלות לגבי אפקסור מקבוצת SNRI

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות לגבי אפקסור מקבוצת SNRI
    נטלי
    02/05/2012

שלום. אני כבר פרק זמן רב מתלבטת האם לקחת תרופות ואילו לקחת. עד כה ניסיתי ssri קשה לי לומר אם הם עזרו או לא (חרדה חברתית-כללית ודיכאון) אבל הפרדוקס הוא שתמיד הרגשתי הרבה יותר טוב כשהפסקתי את השימוש בהם. אני לא יודעת אם זה התיזמון או הכימיכלים במוח שעובדים בצורה שונה(?).

אני אהיה עינייית. השאלות הם כאלא:

1. האם EFEXOR גורם להשמנה בגלל הגברת התאבון וכתוצאה מאכילה מופרזת או שמשתבש משהו בחילוף חומרים ולא עיניין של קשר ישיר למינון האוכל.

והאם זה משהו שממשיך להשפיע גם כשמסיימים לנטול את התרופות?

2. אני סובלת מעצירות. זה לחלוטין על בסיס נפשי, עצירות רגשית. בתופעות לוואי של הEFEXOR קראתי שזה גורם לעצירות. לעומת תרופות מקבוצת ה ssri שהרבה מהם "משחררות".. האם זה סימן שזאת לא התרופה הנכונה עבורי?

(לאחרונה קיבלתי את המרשם לאפקסור, רציתי תרופה מקבוצת הSNRI אבל פתאום זה נשמע לי כמו "סם כבד" ואני לא בטוחה שהמצב שלי כ"כ גרוע והאם כדי לי ללכת על זה לפני שאני נותת צ'אנס לכמה תרופות נוספות מקבוצת ה SSRI. אשמח גם לחוות דעת כללית על התרופה..)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כמה שאלות לגבי אפקסור מקבוצת SNRI - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/05/2012

לאפקסור יש תופעות לואי, כמו גם לתרופות אחרות, יש להתיעץ עם רופא מטפל בדבר תועלת מול סיכון וכן לשקול טיפול התנהגותי קוגנטיבי ( CBT ).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו