האם זו מחלה???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זו מחלה???
    אורח
    19/05/2012

שלום,

אני תלמידת תיכון, מזה כבר 6 שנים מכיתה ז' - לאחר כל שיעור אני כותבת במחברת במהירות בכתב עקום ולא מובן,

וכשאני ישר מגיעה הביתה - אז אני פותחת מחברת חדשה - ואני מעתיקה מילה מילה ואם הכתב לי יוצא מדוייק וישר- אז אני מוחקת בטיפקס או מעתיקה הכל בדף חדש.

אני חייבת תמיד שהכתב יהיה ישר מילה מילה בלי שגיאות כתיב ובלי חוסר סימטריה. כל מילה שאני כותבת לוקח לי הרבה זמן כי אני מדייקת בכל מילה מילה!

וזה מייאש אותי כל פעם להעתיק כל שיעור למחברת מחדש כל פעם להעתיק מחדש!

וגם כשיש מבחן אז אני כותבת בדף במהירות בכתב גרוע- ואז אני מעתיקה לאט לאט בכתב יפה בדף חדש!

אני כל הזמן חושבת על הכתב של המחברת שיצא מדוייק וכל אות שאני כותבת אני שוקלת בקפידה כדי שהכתב יצא יפה.

ואני לא יכולה לסבול כתב לא מושלם!!!

כל מחברת חייבת להיות בלי שום פגם!!!

אני חייבת שלמות בכתב במחברות וגם במבחנים!!!

זה מבזבז לי המון זמן - בגלל זה אני כל היום יושבת ומעתיקה מחברות ולא יוצאת מהבית... זה קשה מאוד

על מה זה מעיד?

האם אני סובלת מהפרעה? כי אף אחד לא מעיר לי על כך! לאף אחד לא אכפת!!!

האם זה מחלה? או זה נקרא "פרפקטציוניצטית"?

מה ההבדל בין OCD לבין "פרפקציוניסטית" שהמחברת תהיה מושלמת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זו מחלה???

הוספת תגובה

• האם זו מחלה??? - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    19/05/2012

שלום רב.
    קפדנות ונטייה לתשומת-לב לפרטים קטנים הינן תכונות אופי אנושיות לגיטימיות.
    כל השאלה לגבי הפרעה לגבי עוצמת הקפדנות ועד כמה זה מפריע לתפקוד יומיומי.
    אם פעולות אלה מורגשות כמוגזמות וגורמות לעוגמת נפש לאורך זמן ומפריעות לתפקוד יומיומי לאורך זמן מומלץ לפנות ליעוץ והערכה פסיכולוגית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו