חרדה חברתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה חברתית
    אוהב
    24/05/2012

שלום, אני בת 25 ומאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת מחרדה חברתית. היו תקופות שהיו מאוד מוצלחות כמו הצבא ועבודה שאחרי הצבא שבהן הרגשתי מצויין. הייתי ב"היי" ללא חרדות וללא פחדים. עשיתי כל מה שנמנעתי כל חיי לעשות. ליצור קשרים עם אנשים חדשים, לדבר מול קבוצה וכו'.
    היום אני בטיפול תרופתי ואימון אישי שמיועד לחרדה חברתית. ובתקופה האחרונה אני שמה לב לדבר שמצליח לבלבל אותי. יש ימים שאני לא מעוניינת לדבר עם 'זרים' ולא יוצאת החוצה על מנת לא להתמודד עם אנשים ויש ימים שאני מדברת, צוחקת ו'פתוחה' יותר עם אנשים שאני לא מכירה.
    זה דבר שלא מובן לי בכלל. אם אני מסוגלת לעשות את זה פעם פעמיים שלוש...איך זה שאני לא יכולה להיות ככה כל הזמן?
    יש הסבר פסיכולוגי לזה או שאני צריכה להתחיל לחשוש מפיצול אישיות? ;-)
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית

הוספת תגובה

• לדעתי זה סימן חיובי

יואב
    27/05/2012

התופעה של נסיגות היא תופעה מוכרת בטיפול קוגניטיבי.
    זה אומר כנראה שכרגע יש שני מסלולים עצביים שפועלים אצלך במוח לפעמים זה פועל ולפעמים השני: הראשון ישן וחרדתי והשני מסלול חדש שאינו חרדתי.
    בסופו של דבר מדובר בהרגלי חשיבה. את אמורה לחזק את הרגל החשיבה החיובי הלא חרדתי ולגרום לחשיבה החרדתית לדעוך ולהיעלם. אל תתני לנסיגה (המסלול החרדתי מרים את ראשו) להפריע לך או לייאש אותך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    27/05/2012

שלום לך
    שום פיצול אישיות...
    תמשיכי ב CBT...לא אימון אישי..
    חוסר היציבות דורש התייחסות..אפשרי!
    תרגישי טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו