מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלותשי25/05/2012
שלום האם זיפרקסה משפיעה על איכות הזרע, והאם זה יכול לפגוע בעובר? אני שואל כי תרופות נגד דיכאון בטוח משפיעות אולי לא על הזרע אבל על הייצור בטוח זה ממש מגביל את הייצור למזלי היום אני לא לוקח לוסטרל, וגם רספירידל במינונים די בינונים ומעלה עושים בהתחלה בעיות אולי גם אחר כך לא זוכר, האם תופעת הלוואי סוכרת מסוג 2 שעלולה להיווצר מזיפרקסה היא כתוצאה מהשמנת יתר או שזה לא קשור להשמנה אלא אלו שינויים אחרים בבלוטות למשל העלולים לפתח את המחלה, האם יש תרופה חדשה יעילה כמו הזיפרקסה אך ללא תופעות לוואי לא קשות אך מפריעות בהחלט כמו שינה מרובה ותאבון לא רע בכלל, מדינות רבות תופעות את יצרנית הזיפרקסה לילי (אם אני לא טועה זה השם- נגיד שזה השם הנכון לצורך העניין) האם מתארגנת או יש תביעה ייצוגית גם בישראל ולמה אם בשבדיה וחצי מדינות ארצות הברית תובעים את החברה בישראל עדיין ממשיכים לתת את התרופה למרות הנזק שהיא עושה, אני מסיים תואר ראשון בפסיכולוגיה האם ירשו לי לעסוק כפסיכולוג קליני למרות הרקע הנפשי שלי? כי שמעתי שיש עובדים סוציאלים ופסיכיאטרים שהיו להם משברים והם בכל זאת עובדים קראתי אפילו על פסיכיאטר ידוע כזה שחשף את סיפורו בפומבי, סליחה על כמות השאלות מקווה שתעזרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי25/05/2012שלום רב.
למיטב ידיעתי זיפרקסה אינה משפיעה על איכות הזרע או על סיכון למומים בגבר.
זיפרקסה אכן גורמת לעלייה בתיאבון ועלייה במשקל וקשורה לסיכון גבוה יותר להופעת סוכרת ורמת שומנים גבוהה בדם. עם זאת זיפרקסה עדיין נחשבת לתרופה אנטי-פסיכוטית ומייצבת מצב-רוח יעילה וחזקה ביותר.
כיום יש ארסנל שלם של תרופות אנטי-פסיכוטיות מדור חדש אשר קשורות פחות לגורמי סכון של השמנה ומחלות מטבוליות.
כדאי להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל.
אינני מכיר בודאות קריטריונים להכשרת פסיכולוגים קליניים כך שאין לי תשובה מסודרת בנושא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי תפועת הלוואי של עייפות
שמוליק28/05/2012שלום שי.
גם אני קיבלתי תרופות אנטי-פסיכוטיות שהרדימו אותי. קיבלתי בין היתר גם זיפרקסה.
יש פה איזו צביעות מסויימת. מצד אחד אמרו לי שהעייפות היא "סימפטום שלילי של המחלה" ומצד שני עשו לי אין ספור פעמים החלפות של התרופה האנטי-פסיכוטית, עד שהתייאשתי מלמצוא תרופה אנטי-פסיכוטית שאינה מרדימה והחלטתי עד דעת עצמי להפסיק את התרופה האנטי-פסיכוטית. הרגשתי שזה כל כך מפריע לי, כך שאפילו אם המצב התדרדר ויהיה צורך באישפוז זה כבר לא כל כך משנה לי.
הודעתי על כך לפסיכיאטרית שעדיין מטפלת בי אבל רק בשיחות. היא התנגדה, אבל בדיעבד היא ראתה שזה היה צעד טוב, אע"פ שזה לא היה נכון מבחינת מה שמאמינים בפסיכיאטריה.
זה נכון שהרבה מטופלים שמפסיקים את התרופות - מצבם מתדרדר, אבל להפסיק את התרופות - זה מהלך שאפשר לנסות אותו אם הסבל מתופעות הלוואי קשה ובלתי נסבל.
הייתי שמח אם מישהו ינסה לחקור את הנושא שיגלה אולי למה אצלי זה הצליח.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)