מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיום קיצוני ופתאומי לטיפולאבודה27/05/2012
שלום, הגעתי לטיפול אחרי הרבה מאד התלבטויות ושנים של המנעות מכך.(מרב פחד מ"טיפול"). ככל הנראה יש לי פוסט טראומה מורכבת ומתמשכת.(להבדיל מטראומה על רקע ארוע בודד. אצלי- זה על רקע חיי מהילדות-בגרות וכ'ו).- יש לי גם מה שמכנים"חרדת נטישה". נדדתי בין מטפלים שונים-פגישות הכרות,כאשר לא רציתי אף אחד. עד שהגעתי לפסיכולוגית שלי כיום. כבר בפגישה הראשונה,ומייד לאחר הפגישה השנייה- ידעתי שמצאתי את מה שחיפשתי כ"כ הרבה זמן. לאט לאט, התפתח ביננו קשר מאד מאד חזק ומאד מיוחד. ואף יוצא דופן במובנים מסויימים. (אני יודעת עליה הרבה, בלי שהתכוונה לכך.זה פשוט משהו שקרה, ובנה גם אמון בינינו, אבל כנראה שזה גם מזיק- עכשיו). בסה"כ אני אצלה בטיפול כשנה וחמישה חודשים. כרגע, אני אבודה. בצורה שאין לי אפילו מילים שיתארו את עוצמת חוסר האונים, הפחד, האימה, הייאוש והדכאון שאוחזים בי כבר שבוע ולא מרפים.
אנסה להסביר מה קרה: היא בהריון.(באופן די פתאומי ולא צפוי). היא הודיעה לי שאמורה ללדת בסוף נובמבר ולצאת לחופשת לידה של 3 חודשים-בהם לא יתקיים טיפול או קשר בשום צורה שהיא. מעבר לזה,הבעייה הגדולה באמת:היא אמורה לעזוב את הארץ 4 חודשים לאחר חזרתה מחופשת הלידה. אני היחידה מהמטופלים שמודעת לעובדה זאת, וזה רק בגלל הקשר המיוחד הזה ביננו. (עוד פרט "שנחשף" בגלל אופי הקשר ביני לבינה במהלך הטיפול). הידיעה הזאת עכשיו וחווהיא קללה עבורי. לולא ידעתי-אני בטוחה שלא הייתי מגיבה ככה. בהתחלה-דיברנו על זה. רציתי כבר לעזוב- באינסטינקט ראשון. אך היא אמרה שכדאי שנמשיך. ושהיא תחזור וכ'ו. ושייתכן גם שבגלל הלידה נסיעתה תדחה בשנה- ל2014יוני. במקוםיוני 2013. אבל- לאור תגובתי הקיצונית, היא עכשיו אמרה שכדאי שנפרד בעוד 5 חודשים- כשתצא לחופשת הלידה. כי כרגע אין לה שום יכולת להבטיח אם היא תשאר בסוף בארץ, או תעזוב לחו"ל. היא תדע זאת רק בהמשך. היא גם אמרה שאם ההריון יסתיים לא טוב מסיבה כלשהי ( וזה משהו שקרה לה פעם-לפני פחות משנה. ושוב- גם אז, רק אני ידעתי. בגלל הקשר המיוחד ביננו. רק שאז הטיפול נמשך לאחר העדרות של בסה"כ שבוע מצידה. כי זה היה גם שלב מאד מאד מוקדם בהריון),ולא יהיה תינוק, אז היא כן תעזוב לחו"ל כמתוכנן. -3 חודשים לאחר חזרתה מחופשת הלידה. הקשר כרגע ביננו מאופיין בסמסים, מיילים, וכעת- גם שיחות טלפון רבות. הגבולות הטשטשו. אני מרגישה פגועה מאד, בלי אמון, ובלי תקווה. ( היא- אולי כועסת עלי, אולי מאוכזבת..). אני הולכת לישון בוכה, וקמה בבהלה ממלמלת את שמה: "אין לי יותר את ***-שמה. מה עושים?? לראות מישהי כ"כ אהובה שהייתה מקור התקווה שלי לשינוי בחיים, שהייתה אשת הסוד שלי, ולדעת "שפוף" בנובמבר לא אראה אותה שוב לעולם. מאז שהיא סיפרה לי-לפני 10 ימים הפגישות מתנהלות רק סביב זה. אני לא מדברת על שום דבר אחר שקורה לי בחיי, ועל הבעיות שלי. כי זאת כרגע הבעייה שהכי הכי מציקה לי. מה לעשות? למי לפנות? אני חסרת אונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מציע לנסות לחפש מטפלת אחרת
שמוליק28/05/2012שלום.
אינני רופא.
אני ממש מבין אותך ואת התחושות הקשות האלו.
אני חושב שאת ממש לא צריכה להתייאש. נסי לחפש מטפלת אחרת. אין מה להפסיד.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיום קיצוני ופתאומי לטיפול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/05/2012קשר טיפולי כזה אינטנסיבי מומלץ לסיים בתהליך הדרגתי, תוך עבודה על פרידה.
לא נכון פשוט לסיים ולהעלם.
באם תהליך הפרידה בטיפול נדחה, יש צורך שתתיעצי עם המטפלת עצמה, האם נכון להוסיף טיפול תמיכתי עד חזרתה ? וכן למי לפנות בזמן משבר ועוד ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר דוידאור-לא הבנתי
אבודה28/05/2012מה הכוונה בלהוסיף "טיפול תמיכתי". וגם נראה לי שלא ממש הובנתי כהלכה:
היא יוצאת לחופשת לידה עוד 5 חודשים. היא אמרה לי בצורה מפורשת שבזמן הזה אין טיפול ואין שום קשר איתה. בנוסף: היא אמרה לי שהיא לא יודעת אם היא תעזוב את הארץ לאחר הלידה, או שתשאר. וכי לכן היא מדברת על סיום הטיפול עם יציאתה לחופשת הלידה, ולא רק על הפסקה בטיפול. ( היא כנראה תחזור מחופשת הלידה, אך זה יהיה רק לעוד 3 חודשים, כאשר לאחר מכן- תעזוב את הארץ.).
היא נשמעת מאד החלטית. ופתאום היא גם הרבה יותר קשוחה- מבחינת גבולות. וכ'ו. אני די מרגישה שהיא כאילו משתנה לי בבת אחת, בלי שום הדרגתיות. וחותכת.
היא אמרה לי שיש לי 2 אופציות: או להמשיך לבוא ל 5 חודשים של תהליך פרידה מכאיב ביותר. או לחפש כבר עכשיו מטפל/ת חדש/ה.
כשהיא מציגה כך את הדברים, אני לא חשה שנותרו לי הרבה ברירות. אני חשה שהיא מסמנת לי את הדרך החוצה.
כששאלתי על אפשרות שהיא תשוב מהחופשה ולא תעזוב את הארץ, היא ענתה: "שהכל יכול להיות. אך היא תדע זאת רק בשלבים הרבה יותר מאוחרים-אחרי שכבר תלד, ותהיה בחופשה, ושבכל מקרה- גם אם לא תעזוב מייד, היא תעזוב בשנה שאחרי. ושהיא יודעת שזה לא מספיק לי- מבחינת טיפול.
האם לאור מה שכתבתי כאן: תשובתך משתנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר דוידאור-לא הבנתי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/05/2012תהליך פרידה זה תהליך לא פשוט,אך מומלץ. את מתארת קשיחות ושינוי מצד המטפלת ,יש קושי אובייקטיבי להבין את הקשר בינכם וההשלכות מכך, השיקולים מאוד אינדיבידואלים ולא תמיד יש תשובה שחור או לבן.
טיפול תמיכתי - מיועד לחזק חלקים קיימים ולעזור לעבור משברים ותקופות קשות ולא להתמקד בדברים דינמיים כואבים מהעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)