גיל גבולי- לאיזה מטפל לפנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל גבולי- לאיזה מטפל לפנות
    גיא
    27/05/2012

קוראים לי גיא ואני בן 18, בקרוב 19, משרת בצה"ל.

לפני כמה חודשים סיימתי טיפול בהצלחה אצל פסיכיאטר פרטי, בנוגע לOCD, דיכאון וחרדות. הטיפול היה פסיכותרפי אך ברוב זמן הטיפול (שנה וחצי) הייתי מטופל טיפול תרופתי, בנוסף לפסיכותרפיה. הפסיכיאטר הוא מומחה לילדים ונוער, והלכתי אליו בגיל 17, כך שזה התאים.
    כעת, לאחר כמה חודשים מסיום הטיפול, אני מרגיש צורך לחזור לטיפול בשיחות בלבד.
    לצערי הרב אני לא יכול לחזור לאותו מטפל מסיבות כלכליות.

השאלה שלי, האם טיפול אצל מטפל למבוגרים, יהיה יעיל לגיל שלי? מכיוון שאני עדיין צעיר יחסית.
    האם כדאי לשאוף לפסיכיאטר או שפסיכולוג קליני יכול להיות יעיל באותה מידה?

בעברי התנסיתי עם כמה מטפלים זולים יחסית, ואף אחד מהם לא עזר.
    המטפל שעזר לקח סכום גבוה מפי שלוש מהשניים האחרים, אך הוא היה מדהים.
    האם אתם יכולים להמליץ על פסיכותרפיסטים, שיעילותם מוכחת?

שאלה אחרונה,
    האם יש אופציה לקבלת מימון מהצבא לטיפול?
    הבנתי שאני יכול לקבל טיפול פסכולוגי מהקב"ן. אתם יודעים משהו על ההליך? הטיפול הוא אחת לשבוע? אני צריך להוכיח את "חומרת המצב" כדי לקבל את טיפול?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גיל גבולי- לאיזה מטפל לפנות - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    28/05/2012

שלום גיא.
    מומלץ להודיע לצה"ל על טיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי על מנת שיותאם פרופיל רפואי ותנאי שירות מתאימים שיגנו עליך במהלך השירות.
    צה"ל נותן שירותי בריאות-נפש כולל מעקב וטיפול פסיכיאטרי וטיפול פסיכולוגי חינם באופן יחסית נגיש, תלוי באיזה מסגרת צבאית אתה משרת.
    כלל מגיל 18 כל פסיכיאטר כללי יכול לעזור לך.
    ממליץ לך קודם כל לפנות להערכה פסיכיאטרית ואח"כ לשקול אפשרויות טיפול שונות- תרופתי, פסיכולוגי כגון טיפול קוגניטיבי-התנהגותי או משולב.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו