מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השכן שלינטלי28/05/2012
שלום, הוריי בעלי קנו לנו דירה ועברנו אליה לפני כמה שבועות, אני בחודש השמיני להריון, היום הייתה לי תקרית עם השכן ואני קצת לחוצה, רציתי להתייעץ אתכם ולנסות להבין איך אני אמורה להרגיש בעניין וכיצד עלי להתנהג.
בשבועות האלה שאנחנו גרים פה יצא לי לראות את השכן שגר ממולנו אבל לא לדבר אתו, התרשמתי ממנו שהוא איש זקן שנותן הרגשה של אי נוחות, קצת אגרסיבי בצורה שבה הוא הולך ועושה דברים. היום הוא יצא והתחיל להתעסק עם הארון חשמל, הדליק וכיבה לי את האור כעשרים פעם ברצף ואז השאיר אותו כבוי וחזר הביתה. אני שאין לי ניסיון בדברים האלה, יצאתי וניסיתי לתקן ובסופו של דבר נכנעתי והלכתי לדפוק בדלת שלו ולשאול מדוע הוא עשה זאת ואם הוא יכול להחזיר את מה שהיה, במשך כעשרים דקות הוא צעק שפתוח ושאני אכנס במין נימה לא ברורה שכזאת, אחר כך הוא פתח את הדלת, איש זקן ומזיע עם תחתונים מלוכלכות וקרועות ומלמל בזמן שניסיתי להסביר לו מה קרה, אחרי שהצגתי את דבריי הוא התחיל לנופף עם הידיים ולמלמל בפראות "תראי, יש חשמל! יש חשמל!"
אני חייבת להודות שקצת נלחצתי, הלכתי להסתגר בבית והזעקתי את אבי שהגיע ותיקן את החשמל, הוא ניגש לשכן והתחיל להסביר לו שאני בחודש השמיני להריון ושהוא לא יכול להבהיל אותי ככה, שהוא היה צריך לעזור לי להחזיר את החשמל, והשכן התחיל למלמל שהוא מצטער.
אני קצת לחוצה כי אני בהחלט ראיתי וגם אבי, שהוא לא בריא בנפשו וקצת נוטה לאגרסיביות, אני לא יודעת למה לצפות מאנשים כאלה ובמיוחד עכשיו כשבעוד כחודש הולכת להיות לי ילדה ראשונה, אני עוד יותר נלחצת. מה עם יכול להיות לו התקף פסיכוטי פתאום כשיראה אותי יוצאת מהבית עם הילדה? ומה עם הוא סתם קצת מבולבל ויכול לשכוח לכבות את הגז במקרה? איך אפשר לגור ליד בן אדם כזה ולהישאר רגועים? אני חושבת שהוא גר לבד כי מעולם לא ראיתי אותו עם עוד מישהו, האם כדאי לברר עליו עוד פרטים או שאני סתם מגזימה? איך אני צריכה להתנהג?
תודה רבה על תשובתכם, באמת מצאתי את עצמי במצב מביך ומלחיץ, עכשיו אני גם חושבת על זה שאבא לא האמין לי ובא קצת בעצבנות אל השכן ומפחדת שמה אולי חס וחלילה הוא עצבן אותו או גרם לו לחשוב עלי דברים שליליים, אני לא רוצה להסתבך עם הבן אדם הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא אל תתעלמו מהודעתי
נטלי29/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסי לפנות למשטרה
שמוליק29/05/2012שלום נטלי.
אינני רופא.
המצב שאת מתארת בהחלט לא נעים.
על סמך התיאור שלך, קשה לדעת עד כמה בוחן המציאות שלו לקוי, ועד כמה הוא מסוכן לעצמו או לסביבתו, ולכן לא ברור אם יש עילה לאישפוז כפוי.
אינני יודע אם מה שהוא עשה בארון של החשמל נחשב לעבירה פלילית שמצדיקה את התערבות המשטרה, אבל אפשר לנסות. לא נראה לי שיש מה להפסיד.
אם זו אכן עבירה פלילית, אז פנייה למשטרה תועיל בכל מקרה, שכן אם ישתכנעו שיש עילה לאישפוז כפוי - אז איכשהו זה יקרה.
יכול להיות שלרופא יש רעיונות נוספים.
בהצלחה ולידה קלה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשכן שלי - תגובה
ד``ר יעקב חרמון29/05/2012שלום לך נטלי
אינני רואה פסיכיאטריה בשאלתך..
מאחל לך לידה קלה וכל טוב!
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)