מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופותמאיה03/06/2012
שלום רב,
אני נוטלת ציפרלקס וסרקוואל כבר כמה שנים. עשיתי הפסקות מידי פעם כי לא רציתי את התרופות. שאלתי היא האם התרופות הללו הם לכל החיים? כל הזמן בפגישות עם הפסיכיאטר הוא אומר לי שצריך עוד להמשיך ואני מרגישה שזה לא יגמר. לא בא לי לקחת את זה כל הזמן.הרופא העלה לי את המינון לא מזמן. חוץ מזה שאני גם בקשר עם מישהו ואני לא יודעת איך לספר לו שאני בטיפול.?
אשמח לתשובה
מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות - תגובה
ד``ר יעקב חרמון03/06/2012שלום לך מעין
אכן,קשה מאוד לשאלה שאם אכן יש צורך לקחת תרופה לכל החיים?מי יכול לדעת מראש התפתחות כל כך ארוכת טווח של מחלה?על כן תשובה שעונה על כאן ועכשו היא מדוייקת יותר.
באשר לחבר כדאי לשמור את הסודיות הרפואית שלך אצלך עד שהקשר הופך לקשר רציני וקבוע.
אזי כדאי מאוד לפתוח ולספר כי אין טוב יותר מן האמת להמשך קשר טוב ואמיתי.
תרגישי טוב
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות - לא בהכרח לכל החיים
שמוליק04/06/2012שלום מעיין.
אני בהחלט מבין לליבך.
אני חושב שזו לא השאלה הנכונה. נניח שהיה לך לחץ דם גבוה, אני מניח שהיית לוקחת כדורים להורדת לחץ הדם ולא היית מתלוננת. פשוט היה ברור לך שהתרופות להורדת לחץ דם עוזרות ומועילות, ולכן לא הייתה שום שאלה.
השאלה הגדולה היא האם התרופות מועילות. ואם כן, האם התועלת מרובה על הנזק מתופעות הלוואי?
דעתי בעניין ידועה. ולכן, אם את חושבת שהתרופות אינן מועילות או שהנזק מרובה על התועלת - את יכולה להפסיק, אבל תעשי את זה בהדרגה, וקחי בחשבון שגם יכול להיות שהמצב יתדרדר כתוצאה מהפסקת התרופות.
אני הפסקתי לקחת תרופות אחרי שהן הרדימו אותי. הפסיכיאטרית שטיפלה בי (ועדיין מטפלת בי אבל רק בשיחות) התנגדה, אבל בדיעבד, היא רואה שזה היה צעד נכון.
הייתי שמח אם מישהו ירים את הכפפה וינסה לחקור את הסיבה שבזכותה אצלי זה היה צעד נכון למרות האמונה הרווחת לפיה זו הייתה טעות. אולי בעקבות זה, מטופלים נוספים שסובלים מעייפות (ויש הרבה כאלה) יוכלו לעמוד על הרגליים.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)