פסיכוזות-שאלה למומחים.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסיכוזות-שאלה למומחים.
    אני
    06/06/2012

שלום רב! אני בן 28
    עברתי 3 ארועים פסיכוטיים בחיי.טופלתי בהלידול, הפסקתי לקחת טרופות וקרא לי מצב פסיכומטי שני. לאחר הארוע השני טופלתי בהלידול 2.5 מ"ג ובגאודון.הפסיכיאטר המטפל שלי הוריד את המינון של הגאודון ל 0 ואת המינון של ההידול בהדרגה ל 1. חזרה אלי יכולת הזיכרון והריכוז ולמדתי שנה באוניברסיטה. לאחר שנה חזרה אלי הפסיכוזה וקרא לי ארוע שלישי. טופלתי ב 6 מ"ג הלידול. לאחר השחרור מבית החולים,הפסיכיאטר המטפל שלי הוריד לי את המינון ל 5 מ"ג הלידול. מאז עברה שנה. כיום אני מתפקד רגיל,ברוך השם.המצב הקוגנטיבי שלי תקין. לא סובל ממחלות נפשיות.כל מה שנותר זה הטראומה כזכר של המצבים הפסיכוטיים. אבל זה לא מפריע לחיי היום יום.מה שכן פוגע בי ומפריע לי - זה אי שקט חזק שאני מרגיש במהלך כל היום.אין לי אי שקט רק בשינה.השאלה היא האם הורדת מ"ג אחד או שניים-שלושה יכולה לעזור לשיפור האי שקט?? האם זה מסוכן לאחר 3 ארועים פסיכוטיים??כלומר,האם הורדה של מ"ג אחד למשל יכולה לעורר פסיכוזה חוזרת? האם אפשר להוריד וכמה אפשר להוריד,כדי מצד אחד להקטין את האי שקט ומצד שני לא לגרום לחזרת המצב הפסיכוטי.?ועוד שאלה אחרונה - האם זה שאני מקבל 5 מ"ג הלידול - זה מינון גבוה מספיק למניעת פסיכוזות לאחר 3 ארועים פסיכוטיים. עלי לציין שאני חזרתי לחיים רגילים ולתפקוד מלא, התקבלתי לאוניברסיטה והאי שקט מפריע לי לריכוז - מה שנחוץ מאוד ללימודים אקדמיים.אני לא רוצה שהפסיכוזה תחזור אבל. אני באמת לא יודע מה עלי לעשות???? האי שקט גורם לי לסבל נפשי חזק ביותר. ועוד עלי לציין שאני מקבל דקינט כנגד האי שקט ופרוטיאזין.מה לעשות????אני לא יודע....

בתודה רבה מראש!!! אני מצפה מאוד לתשובה מאחד הפסיכיאטרים - אני רוצה חוות דעת רפואית נוספת בנוסף לפסיכיאטר המטפל שלי.
    בברכה,
    אנונימי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פסיכוזות-שאלה למומחים.

הוספת תגובה

• פסיכוזות-שאלה למומחים. - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    06/06/2012

שלום רב.
    אני מעלה סוגייה חשובה של הצורך בטיפול תרופתי מניעתי לאורך זמן על מנת להמנע מפסיכוזה חוזרת.
    כעקרון בהפרעות פסיכוטיות כרוניות יש צורך בטיפול תרופתי מניעתי לאורך זמן.
    כיום ישנן תרופות חדישות רבות המבטיחות אפקט אנטי-פסיכוטי יעיל עם ת. לוואי מועטות.
    לעתים הלידול גרום כתופעת לוואי לאי-שקט פנימי.
    ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל לגבי שקילת החלפת טיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך ד"ר!!!

אני
    07/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו