חרדה,דיכאון,העלאת משקל ומה שביניהם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה,דיכאון,העלאת משקל ומה שביניהם
    נעמה
    18/02/2008

שלום,
    אני נוטלת לוסטראל כבר למעלה משנתיים.בתקופה זו העלתי כעשרה קילו ואני כעת עם משקל עודף קל.נורא קשה לי להרזות כי התיאבון שלי ממש גדול מאז שהתחלתי ליטול לוסטראל 50 מ"ג.
    יש לציין,שלפני הטיפול בלוסטראל הייתי במשקל תקין,בכושר טוב ועם תיאבון יותר קטן.
    האם התיאבון הגדול הזה לפחמימות ומתוקים מקורו בתופעות הלוואי של לוסטראל?
    ניסיתי לעסוק בפעילות גופנית ולאכול לפי תפריט של תזונאית,אולם ממש קשה לי כי נהיה לי כל כך תיאבון גדול שכבר באותו היום אני נשברת ומתנפלת על אוכל בכמויות.

יש תחליף ללוסטראל המפחית תיאבון?
    ניסיתי לפניו פרוזאק,סרוקסט ואדרונקס שלא התאימו.
    לוסטראל הכי התאים לי אולם בעית המשקל נורא מעיקה עליי.

אני כבר חודשים "תקועה" בבית כי לא נוח לי לצאת עם הגוף שלי בחות ומצד שני אני לא יכולה להפסיק "לפטם"את עצמי(1.69 ס"מ ו-75 קילו).

הפסיכיאטר שלי פוטר את הבעיה שלי בהינף יד:"תעשי קצת כושר" או לכי שוב לפסיכואנליזה,אולם הוא לא מבין שבמיוחד לאחר פעילות גופנית אני מתנפלת על אוכל עוד יותר.,ואילו פסיכואנליזה של שנה כבר עברתי לא כל כך בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לנעמה

ד''ר ערן ואדים הראל
    18/02/2008

כל התרופות מהמשפחה של לוסטראל יכולות לגרום לעלייה בתאבון ובמשקל אם כי את נוטלת לוסטראל בכמות קטנה. יש אופציות אחרות לטיפול בדיכאון אם כי קיים סיכון שגם תרופות אחרות יגרמו לעלייה קלה במשקל. התאמת טיפול דורשת הכרות מעמיקה יותר ועל כן עלייך להיוועץ ברופא המטפל.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו