מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה למומחים.אני20/06/2012
שלום רב לרופאים באתר!
עברתי 3 פסיכוזות.אני מקבל 5 מ"ג הלידול.עברה שנה מאז האישפוז האחרון. ברוך השם,אינני פסיכוטי יותר,הפסיכוזה עברה עוד במהלך האישפוז שארך חודש. אני מגיב טוב להלידול - כך נאמר לי ע"י הפסיכיאטר המטפל.במהלך האישפוז קיבלתי 6מ"ג הלידול ויצאתי מן הפסיכוזה,ברוך השם. חיי חזרו ברוך השם לנורמה.כעת אני מאוד רוצה בכל מחיר למנוע פסיכוזות חוזרות. וגם כמובן שלא ייתווספו אלי מחלות פסיכיאטריות אחרות.יש לציין שאני לא סובל מסכיזופרניה - כך אמר הפסיכיאטר המטפל שלי.הוא אמר שאין לי מחלות.אלה רק פסיכוזות חוזרות. אני מאוד מודאג מארועים פסיכוטיים נוספים,כיוון שעברתי כבר לא אחד והסיכויים לחזרה עולים...את זה אני יודע....סבלתי מספיק ואני לא רוצה לסבול עוד.השאלה היא : מה הכי כדאי לעשות כדי למנוע פסיכוזה חוזרת?אני נורמלי כעת ואני רוצה שככה זה ישאר לתמיד!!! איזה תרופה הכי יעילה? איזו כמות הכי יעילה?פסיכיאטר באתר אמר לי ש5מ"ג הלידול זה מינון נמוך. מה נחשב היום לטיפול היעיל ביותר למניעת פסיכוזה חוזרת????
האם חובה לשלב טיפול פסיכולוגי - האם גם לו חשיבות למניעת ארוע חוזר?
אשמח לתשובה מפורטת.בבקשה!!!!!!
בתודה מראש ובברכה,
אנונימי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למומחים. - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי20/06/2012שלום רב.
אם סבלת מאפיזודות פסיכוטיות חוזרות הרי שכדאי ליטול כעת טיפול אנטי-פסיכוטי מניעתי.
כיום יש דורות מתקדמים של תרופות אנטי-פסיכוטיותעם יעילות דומה להלידול ופחות ת. לוואי כגון ריספרדאל, זיפרקסה, סרוקוול ואחרים.
כדאי להיות במעקב סדיר אצל פסיכיאטר מומחה.
כמו-כן בהחלט כדאי לשקול טיפול פסיכולוגי תמיכתי שיעזור לך להתמודד עם חוויותיך ועם קשיים אחרים בהתמודדות ותפקוד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה-לא הבנתי
אני20/06/2012שלום רב ד"ר רוזיצקי! אני נמצא במעקב סדיר אצל הפסיכיאטר המטפל בלי מזה 3 שנים,מאז שקרא לי המצב הפסיכוטי הראשון.שאלתי אלייך הייתה - איזו תרופה ובאיזה מינון יש לקחת כדי למנוע הכי הכי יעיל מצב פסיכוטי נוסף. אני מסתדר דווקא טוב עם הלידול,אני סובל רק מאי שקט,ברוך השם. כשלקחתי גאודון למשל,שזו תרופה יותר מתקדמת, - הרגשתי איום ונורא!!!
בבקשה תענה על שאלתי: באיזו תרופה הייתה משתמש אתה והעיקר באיזה מינון??? ואם הולכים כבר על הלידול - אז איזה מינון לקחת כדי למנוע פסיכוזה????
ושוב כמובן שאני במעקב סדיר אצל הפסיכיאטר המטפל שלי,אני רק רוצה חוות דעת נוספת,כיוון שאתה אמרת לי פעם ש5מ"ג הלידול זה מינון נמוך...אז כמה צריך לקבל הלידול כדי שבטוח לא תחזור אלי פסיכוזה???האם יש מינון כזה???
תודה רבה שוב,בברכה,
אנונימי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שאתה סתם בהיסטריה
שמוליק20/06/2012שלום.
סלח לי שאני מתערב, ושאינני רופא, אבל זה מה שנראה לי.
אתה בטח יודע שלא כל כך מהר נכנסים לפסיכוזה; כלומר שיום אחד הכל בסדר, ויום למחרת מגיעים למצב פסיכוטי חריף שמצריך אישפוז בכפייה. זה תהליך של התדרדרות שלוקח לפחות שבוע, ויש סימנים מקדימים.
אם אתה נמצא במעקב אצל הפסיכיאטר שלך, אז אפשר בהחלט לסמוך עליו שאם יהיה סימנים מדאיגים שמראים שהמצב עלול להתדרדר, אז הוא יעלה לך את המינון אם יהיה צורך בכך.
העלאת המינון שלא לצורך יכולה לגרום לתופעות לוואי, או להחרפתם אם הן כבר קיימות.
אם המינון מספיק גבוה או לא, זו שאלה שתלויה בהרבה גורמים ובין היתר במטופל עצמו.
אם אתה סומך על הפסיכיאטר שאתה הולךאליו, אז אני בהחלט חושב שאין לך יותר מדי מה לדאוג.
אני מאחל לך כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אני20/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה
שמוליק20/06/2012שלום לך.
אני מציע לך שפשוט אל תחשוב על זה יותר מדיי. זו עלולה להיות נבואה רעה שתגשים את עצמה.
חוץ מזה, אתה בטח מודע לכך שהתקף פסיכוטי אינו קורה ביום אחד בפתאומיות; זה תהליך שיש לו סימנים מקדימים. אני בטוח שעכשיו אתה גם מודע יותר טוב לסימנים מקדימים, ואם חלילה תהיה הדרדרות, אז תוכל לראות את הסימנים המקדימים, ולטפל בהם לפני שתהיה הדרדרות למצב פסיכוטי.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)