מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קייןגבי24/06/2012
אני בן 31 וקיבלתי התקף פסיכוטי עקב שימוש בסמים וה רופא אמר שזה סכיזופרניה .
אני שואל למה אין חלוקה בין אלה שקיבלו התקף פסיכוטי עקב סמים ואלה שחולים במחלות נפשיות ?
הרי אני יודע טוב וגם אתם שאם לא הייתי לוקח סמים היום הייתי בריא , לא סכיזופרני .
אז למה אני צריך לסבול מהסטיגמה הזו , מה שגם פוגעת לי בסיכויים להתקבל לעבודה שדורשת ויתור סודיות .
אתם פשוט הפסיכאטרים בטוחים שלכול יש הסברים ואיך שחייתי את חיי קודם זה תקדים למחלה .
ומשהו שנזכרתי אני באתי אל הפסיכאטריה מתוך חוסר אונים ומה עשו לי רק אמרו יש לך סכיזופרניה ולך הבייתה ,
מי כאן יוכל להגיב לי באמת על כל הנזק שנעשה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיין - תגובה
ד``ר יעקב חרמון24/06/2012שלום לך גדי
אכן ספר האבחנות הפסיכיאטרי מאפשר את האבחנה שציינת שכן הוא מתייחס לסמים כטריגר להופעת המחלה.
נכון הוא שלולא השתמשת בסמים ,אפשר היה שהמחלה לא הייתה מופיעה אבל מרגע שהיא הופיעה יש לה את המהלך שלה ללא קשר לסמים שגרמו לכך!כמובן שאם תמשיך להשתמש המצב עוד עלול להחמיר יותר!
מכאן יוצא המסר לכל המשתמשים ב'חומרים' השונים,חידלו מכך!וכי למה לכם (אולי)לעורר איזה דוב ישן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגדי אתה צודק במאת האחוזים
שמוליק25/06/2012שלום גדי.
אני בהחלט מסכים איך, אבל אני רוצה לקחת את דבריך רחוק יותר.
גם אנשים שנכנסו להתקף פסיכוטי בלי שום קשר לסמים, כמוני, מודבקת עליהם אות קיין שאי אפשר להשתחרר ממנה.
מבחינת הפסיכיאטריה, אין דבר כזה שכעבור זמן מה, אדם שאובחן באיזה איבחון, ייחשב לבריא, והאיבחון יתבטל.
אינני מקבל את הסטיגמה, ועל אף שהתאשפזתי כמה פעמים ובלי קשר לסמים, מבחינתי, אין לי היום שום דבר.
אינני מקבל את ההנחה הבסיסית של הפסיכיאטריה שמחלות נפש גנרמות מבעייה כימית במוח. ישנם הרבה אנשים שיש להם חוסר איזון כימי, והתנהגותם תקינה והם אינם נחשבים לחולי נפש.
אני מציע לך ללכת עם האמת שלך. אינך חייב לקבל את העמדה הרווחת בקרב הרופאים. הרפואה, ככל מדע אחר, יכולה להחליף תיאוריות בתיאריות אחרות שמסבירות את המציאות טוב יותר.
זוהי זכותך להאמין שאתה כעת בריא, ולעמוד איתן בדעתך.
אני מאחל לך כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)