חוסר חשק מיני בעקבות ציפראמיל וסימב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר חשק מיני בעקבות ציפראמיל וסימב
    אבי
    25/06/2012

שלום רב ,
    לאחר שנה וחצי עם ציפראמיל הרופא העביר לסימבלטה עקב תופעת לוואי של חוסר חשק מיני זקפה חלשה וקושי בגמירה.
    עם הסימבלטה אולי חש שיפור קליל אך עדיין היצר המיני דעוך משמעותית.
    משום מה אני מתחיל לחשוש שאולי יש בעיה רפואית אחרת , ולכן שאלתי האם הגיוני ששני הכדורים גורמים אצלי לתופעת לוואי זאת? עד כמה זה סביר שלאותו בנאדם שתי כדורים יגרמו לתופעה הנ"ל? האם ניתן לבדוק האם הכדור הוא הגורם לירידה בלבידו?(ללא הפסקתו)

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חוסר חשק מיני בעקבות ציפראמיל וסימב - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    25/06/2012

שלוםאבי
    אכן זה סביר שששני הכדורים יגרמו בצורה זו או אחרת להפרעה בחשק המיני-מי יותר ומי פחות.
    צריך לזכור שלתפעות הלואי יש נטיה לחלוף עם התקדמות הטיפול-תן לסיסמבלטה עוד סיכוי.
    ובנוסף,האם נשארה שארית דיכאונית שהיא משפיעה גם על החשק המיני?
    תרגיש טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא בדיוק...

אבי
    25/06/2012

התחלתי את הטיפול מלכתחילה בגלל חרדה..החרדה התחילה בגיל 19 בערך בצבא עקב לחץ רב ואי הסתגלות למערכת , התבטאה בעיקר בקושי להירדם לעיתים עד הבוקר(כאשר יש משהו לעשות בבוקר) , קשיי נשימה , מתח רב בגוף, שרירים מכווצים וכואבים , וכו , לאחר מספר שנים החלו גם אפיזדות של דיכאון שנבעו מהיאוש מהמצב שהלכו גם הם ונהיו תדירות יותר , במקביל התגברות החרדה גם לסיטואציות אחרות בחיים שבאו לידי ביטוי בעיקר בחוסר ריכוז(במקרים חדשים כגון ראיונות עבודה ,הרצאה חשובה בלימודים, שיחה עם מנהל , או כל מעמד "מלחיץ" אחר.אפילו היה שלב שסתם בשיחה עם חבר חטפתי אפיזודה של דיכאון ו/או חרדה והייתי מנוטרל מהמציאות, חסר ריכוז וחש בפחד לא מוסבר , עושה הכל בשביל "שלא ישימו לב"..), בשלב מסוים התנסתי ברמוטיב כשלושה שבועות , לא ראיתי שיפור , עצרתי את השימוש ולאחר יומיים שלושה קיבלתי "בום" של חרדה "אחרת" לא מוסברת שבאה לידי ביטוי ברעידות ופחד בלתי מוסבר , קפיצת שרירים , באותו יום (לאחר כשש שנים קשות מתחילת הבעיה) החלטתי ללכת לפסיכיאטרית פרטית שאמרה שהדומיננטי זה החרדה ולא הדיכאון , התחלתי טיפול בציפראמיל בהמלצתה , בשבועות הראשונים קיבלתי התקפי חרדה עד כדי כך שהייתי רועד במיטה וממש חושב שאני משתגע ואף חושב ללכת לאשפוז , לאחר זמן עם לקיחת הציפראמיל (למרות שחשבתי שהוא זה שהגביר החרדה) הדברים התאזנו וברוך ה' אכן נהיה מצב מתון אך לא אידיאלי , במקביל אכן חלה ירידה בחשק המיני ובזקפה (שאולי באמת התחילה עוד בתקופה הנוראה שלפני אני כבר באמת לא יודעעעע :(....).
    לאחר שנה וחצי עם ציפראמיל בגלל החוסר חשק המיני עברתי לסימבלטה בהמלצת פסיכיאטר אחר ועכשיו אני כבר נוטל חצי שנה סימבלטה (כך שנראה לי שכבר התופעת לוואי הייתה אמורה לחלוף אם היא אכן זמנית) , החשק המיני עדיין ירוד מאד , זקפה חלשה , מרגיש בסדר ומנהל חיים תקינים חיצונית אך עדיין נשארתי בנאדם לחוץ , עדיין מתוח מהחיים , אציין שניסיתי להפסיק סימבלטה וממש לאחר מספר ימים היה שוב חוסר ריכוז.
    אציין בנוסף שבעקבות המצב נוצרה לי חרדת ביצוע בעת מצב אינטמי כי "אני יודע מה הולך לקרות"... אך אין לי ספק שמדובר במשהו מעבר לזה והחרדת ביצוע היא רק סימפטום, כי גם ביום יום אין לי חשק מיני ואני לא מתרגש מבחורה מושכת כמו בעבר וגם באוננות זקפה חלשה וקושי להגיע לגמירה -אין אותה הנאה כמו בעבר ממגע מיני ואפילו מאוננות.
    נוצרה לי בעצם חרדה אפילו בחברת בחורה עוד לפני המגע המיני לפעמים יש לי "שוק".

איך בודקים את הנושא? אני סובל גם מכאבי גב תחתון ואני מפחד שאולי זה משפיע על זרימת הדם לפין אך אני לא יכול להסיק זאת כי אני נוטל כדור שזוהי תופעת הלוואי שלו.
    האם יש דרך להגיד "זה לא הכדור כדאי לבדוק סיבות אחרות" ללא הפסקת הכדור??

אודה לעצתך המצילה
    תרומתכם עצומה לאנשים במצבים כמו הנ"ל-ישר כח
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו