מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן חולה סכיזופרניהמירי26/06/2012
שלום רב,
בני בן 36 חולה סכיזופרניה כ- 11 שנים, אינו עובד גר לבד בדירה שכורה מתקיים מקצבת ביטוח לאומי, אינו מצליח להתנהל ואנו עוזרים לו בעיקר בהוצאות הכלכלה, ניסינו לשכנעו להצטרף לדיור מוגן אך הוא מסרב, אנשי המקצוע (עובדת סוציאלית במרכז יעוץ למשפחות מתמודדים) מייעצים לנו לא לעזור לו , שיגיע למצב של שפל ואז הוא יבקש להגיע לדיור מוגן, אציין שגם את התרופות אינו מסוגל לממן ואני קונה לו , לי כאמא נורא קשה להשאירו ללא אוכל וללא תרופות, האם נכון אני נוהגת ? האם תוכלו לייעץ לי כיצד להביאו למצב שיסכים להצטרף לדיור מוגן?
תודה, האמא המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיור מוגן - ממש לא גן עדן
שמוליק27/06/2012שלום רינת.
אני הייתי בדיור מוגן, ואני יכול לומר מחוויתי האישית שזה ממש לא גן עדן.
כשהייתי שם סבלתי מעייפות חזקה, משהו שהרבה מאד משתקמים סובלים ממנו.
הרבה בעלי תפקידים במסגרת הזו, חשים מחוייבות לנהלים של משרד הבריאות הרבה יותר מאשר טובת המשתקמים, ובכל מקרה שיש התנגשות בין השניים, הם מעדיפים לפעול לפי הנהלים של משרד הבריאות.
אני אביא דוגמא אחת מצערת:
במשך הרבה מאד זמן כשהייתי בדיור המוגן, אני ושאר המשתקמים בדירה השתמשנו במכונת הכביסה ובמייבש הכביסה שהיו שייכים לי.
כשעשו הצטיידות (הכנסת מכשירי חשמל ריהוט וכיו"ב בזה) לדירה הכניסו מייבש כביסה ומכונת כביסה חדשים, ודרשו ממני לפנות את אלה שהיו שלי תוך זמן קצר ובלתי סביר. אני מצידי רציתי שייתנו לי זמן סביר כדי למכור אותם. באיזה שלב העובד הסוציאלי איים שהוא יוציא את המכשירים מהדירה בניגוד לרצוני.
מה כל כך הפריע שהמכשירים האלה יישארו שם? פשוט, זה לא על פי הנהלים של משרד הבריאות!!!
אחרי שעזבתי את המסגרת - זה בדיוק מה שעזר לי לעמוד על הרגליים.
אינני רוצה לקבוע עמדה., ואינני יודע לומר האם דיור מוגן יותר טוב לבנך או לא, אבל בכל אופן כדאי שתדעי שזה ממש לא גן עדן.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן
מירי29/06/2012שמוליק שלום
תודה על העדכון, הייתי רןצה לקבל יותר פרטים על דיור מוגן , מאחר ומצבו של בני כיום לא הכי טוב אנו מחפשים כל אלטרנטיבה בכדי לעזור לו, לצערי הוא עקשן ולא מוכן לשמוע, אולי בכל זאת קיימת דרך כלשהי ? אם אתה מכיר מניסיונך האישי נא עזור לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק01/07/2012שלום רינת.
אם את רוצה לגרום לבנך ללכת לדיור מוגן, אז אפשר לעשות את זה בדרך שהיא קצת אכזרית.
אפשר להודיע לו שרת מפסיקה לממן אותו אם הוא לא יהיה מוכן ללכת לדיור מוגן. זה משהו שאולי קצת קשה לעשות, אבל אם נראה לך שזה יהיה לטובתו, אז אינני רואה דרך אחרת.
בכל אופן, אני חושב שצריך לקחת בחשבון את הסבל שעובר עליו. זה ממש לא םשוט להתמודד עם קשיים כאלה, וגם אם כבר מצליחים איכשהו להתמודד ולעלות על דרך המלך, אז החברה הרבה פעמים דוחפת כלפי מטה ביחס השלילי למשתקמים.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן חולה סכיזופרניה - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי01/07/2012שלום רב.
את מציגה כאן בעיה נפוצה וקשה ביותר עימה מתמודדים נפגעי סכיזופרניה ובני משפחותיהם.
חולים סכיזופרנים מתקשים בהשגת דבקות ומטרות שיקום מעצם טיבה של ההפרעה.
קודם כל עליך להבין כי בסכיזופרניה הפגיעה בתובנת החולה למחלתו הינה אופיינית לטבע המחלה.
יש צורך בתהליך ארוך בו חיביים להבהיר למטופל כי חלק מהטיפול הוא תהליך שיקום. לעתים, גם אם קשה, יש להדגיש כי יצטרך בעתיד לנהל את ענייניו בעצמו כאשר ההורים יזדקנו ולא יוכלו לעזור.
אם כל זאת לא עוזר, בהחלט יש מקום להשתמש בהתניות ו"אולטימאטומים" ולהבהיר כי ללא שיקום לא תיהיה תמיכה כספית. אל תדאגי, בסופו של דבר הוא יזדקק לכסף ויכול להיות שזהו התמריץ הנכון עבורו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן חולה סכיזופרניה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון02/07/2012שלום לך רינת
תסכימי שיש הבדל בין לממן מזון ותרופות לבין מימון דירה?
נראה לי שהפסקת מימון דירה עשוי לסייע.
שירגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)