מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בפרנויה טורדנית קשה של סבתיארי26/06/2012
שלום,
סבתי סובלת במשך כ-10 שנים מפרנויה קשה, היא בטוחה שהשכנים רוצים להזיק ולפגוע בה ובמשפחה שלנו.
כתוצאה מזה יש לה מחשבות טורדניות שמעסיקות אותה במשך כל היום.
היא חיה בפחד תמידי, ישנה מעט בלילות, וכל הזמן מדברת על הנושא.
היא בטוחה שזה אמיתי, וכל הניסיונות שלנו לשכנע אותה שאין לכל זה קשר למציאת באמצעות הסברים לוגיים לא מביאים לשום מקום.
היא טוענת שהמחלות שלה נגרמות ע"י השכנים, שהם משבשים את מכשירי החשמל בבית ומגיעה לכך שהיא סוגרת את כל החלונות בבית כדי לא לנשום אוויר מורעל ע"י השכנים.
היא חושבת שהשכנים שטפו לנו את המוח, ואנחנו לא מבינים את חומרת המצב שלה ושלנו, שנשקפת סכנה לחיינו.
אנחנו מאוד רוצים לעזור לה, הזמנו הביתה פסיכיאטר לפני מספר שנים,
אך היא נעלבה ולא רצתה לשוחח איתו כלל.
אציין שוב, היא בטוחה שכל מה שהיא חווה אמיתי לגמרי!
לכן טיפול תרופתי או אחר לא בא בחשבון מבחינתה.
היא אישה משכילה, עבדה בתחום הרפואה בעבר, כיום בפנסיה.
אני מבין שכל עוד היא לא מסוכנת לעצמה או לסביבה, אין אפשרות לכפות עליה טיפול תרופתי, ואני גם לא יודע עד כמה היינו רוצים להגיע לכפייה, ולפגוע ביחסים בינינו.
מה אפשר לעשות כדי שהסבל הזה שלה ייפסק או לפחות יוקל עליה, וכך איכות החיים שלה תעלה.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפרנויה טורדנית קשה של סבתי - תגובה
ד``ר יעקב חרמון27/06/2012שלום ארי
מחשבות אלו גורמות סבל רב לסבתך המעיבים על חיה.
מנקודה טיפולית זו אפשר יהיה אולי לחבר בינה לבין פסיכיאטר שיקל בסיבלה.
בכל מקרה צריך שוב פסיכיאטר-חובה לנסות שוב להגיע אליה!
שתרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ארי27/06/2012ד"ר חרמון, ראשית תודה על תגובתך.
כמו שכתבתי, סבתי לא מוכנה אפילו לדבר על טיפול פסיכיאטרי, שלא לדבר על ללכת לאחד כזה או להכניס פסיכיאטר הביתה.
היא מבחינה בטוחה שאין לה שום בעיה, ושהשכנים רוצים שאנחנו נחשוב שהיא משוגעת.
האם יש דרך לגרום לה לקבל עזרה ולהקל עליה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי אפשר לנסות להעביר אותה דירה
שמוליק27/06/2012ואז היא לא "תסבול" מהשכנים ה"רעים" שלה.
אם כי לא בטוח שזה יעזור.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ארי27/06/2012כן, שמוליק, ניסינו לדבר איתה גם על זה.
אבל היא כעת בטוחה שהשכנים נוטרים לה טינה, כי היא גילתה סוד אפל שלהם, וטוענת שהם ימשיכו לפגוע בה גם אם תעבור.
היא גם חושבת שהם פועלים נגדנו, המשפחה שלה, איפה שאנחנו לא נהיה.
לטענתה, זה ייגמר רק אם נחשוף את כל מעשי המרמה והפשע של השכנים, ורק כך נשים סוף לעניין.
לכן, כרגע היא לא רוצה לעבור דירה, כי היא בטוחה שזה לא יעזור לבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער
שמוליק28/06/2012שלום ארי.
על פניו, נראה לי שאין הרבה מה לעשות. לא ניתן לכפות טיפול. ניתן לכפות אישפוז, אם מישהו נמצא במצב פסיכוטי (וכנראה שזה המצב של סבתך), והוא מסוכן לעצמו או לסביבתו. רק כאשר תהיה עדות של מסוכנות, יהיה ניתן לאשפז אותה בכפייה.
אני מעריך את הרצון שלך לעזור, אבל נראה לי שצריך להשתדל להשלים עם העובדה שאין הרבה מה לעשות.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמוליק
ארי29/06/2012כנראה שכך המצב.
עצוב לי מאוד שעם כל ההתקדמות של עולם הרפואה כיום, אין שום דבר שאני יכול לעשות כדי להקל עליה, והיא נאלצת לחיות חיים כאלה.
כרגע אנחנו במבוי סתום, וכתבתי כאן בפורום במחשבה שאולי למישהו יהיה רעיון מקורי לעזור לה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)