מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת טיפול בפרפנאןmother01/07/2012
בני מטופל מזה כשלוש שנים בתרופת פרפנאן, הוא קורא המון ספרי פסיכיאטריה בעד ונגד ולא מוכן יותר לקחת תרופה זו. מקבל פרפנאן כטיפול למחשבות טורדניות בעקבות התקף פסיכוטי לפני שלוש וחצי שנים.כיום מתפקד מצוין, ללא טורדנות. החל לרדת במינון בפיקוח רפואי לפני כשנה וכיום הגיע ל 8 מ"ג. הוא מתעקש להוריד את ה- 8 בהפרש של שבוע בין הורדה להורדה , גרם בכל פעם. המינון ההתחלתי לפני 3 וחצי שנים היה 32 מ"ג. אני חוששת מאוד שיקבל פסיכוזה מאחר והוא ממהר מדי, והוא מאידך לא מעונין לשמוע שיכול להיות שפסיכוזה תחזור כתגובה להורדה. המ עושים? והאם בכלל מותר להפסיק לאלתר את התרופה? נמאס לו מתופעות לואי : רעד,עייפות, יובש בגרון, לא רוצה יותר חומרים כימיים. נפשית מרגיש מצויין. אציין שמטופל בסי בי טי כבר שנה ומקבל גם 50 גרם לוסטראל. אודה לתשובתכם. ד.א.הפסיכיאטר המטפל אומר ש 8 מ"ג זו תעודת ביטוח וטיפול מונע ולא מסכים להוריד תרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טיפול בפרפנאן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/07/2012בהפסקה בכלל ובקצב מהיר בפרט יש אכן סכנה למצב פסיכוטי חוזר.
יש להעריך מצב קליני, לעשות תועלת מול סיכון ולתכנן את ההורדה - הפסקה ואו שינוי תרופתי, בכל מקרה בפיקוח פסיכיאטר בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות שזה צעד נכון
שמוליק02/07/2012שלום לך.
אינני רופא, אני כותב על סמך נסיון אישי.
אני עברתי ארבעה אישפוזים.
הראשון היה כשהייתי בן 18.
גם אני סבלתי מתופעות הלוואי של התרופות, ובעיקר עייפות, והחלטתי על דעת עצמי להפסיק.
כעבור 11 שנים קיבלתי שוב התקף פסיכוטי ואושפזתי בכפייה. למרות זאת, אינני מתחרט על זה שהפסקתי; אם הייתי ממשיך לקחת תרופות ולסבול מעייפות - לא הייתי עושה עם עצמי כלום.
האישפוז השני היה קצר (שבועיים בלבד), היה לי ברור שאזרוק את התרופות וכך עשיתי.
שבועיים אחרי שהשתחררתי המצב הדרדר ושוב פעם אושפזתי בכפיה.
אמרו לי שלא הייתי צרך להפסיק וזה מה שדרדר את מצבי, וגם אחרי האישפוז הראשון בגיל 18 לא הייתי צריך להפסיק, אלא שצריך היה לנסות תרופות אחרות שפחות מרדימות.
עשו לי אין ספור פעמים החלפה של התרופה האנטי-פסיכוטית: קיבלתי בהתחלה פרפנאן, אח"כ זיפרקסה, אח"כ סמאפ, אח"כ ריספרדאל וכולן הרדימו אותי על שהחלטתי שוב פעם להפסיק.
הפסיכיאטרית שטיפלה בי (ועדיין מטפלת בי אבל רק בשיחות) ממש לא תמכה ברעיון, אבל כיבדה את החלטתי. כשלוש שנים אחרי, היא מודה שזה היה צעד נכון.
זה נכון, שלהרבה מטופלים שמפסיקים הפסיכוזה חוזרת.
אני חושב, שצריך לחקור את העניין בצורה יסודית יותר, ולפחות לנסות להגיע למסקנות ברורת יותר מתי ניתן להפסיק את התרופות.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

