מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הזיות ראייהשירן09/07/2012
שלום,
יש לי מעין הזיות ראייה. אני רואה חיות למשל עכביש שמטפס לי על הרגל. ההזיות נמשכות משהו כמו 2 שניות. ממה זה יכול לנבוע? חשבתי על שלוש סיבות אפשריות:
1. סיבה גופנית- יש לי מספר מינוס עשר בעיניים, אז אולי זה משהו שקשור לראייה? (פחות נראה לי כי הם הופיעו בתקופות מסוימות).
2. סיבה נפשית- אני סטודנטית ועכשיו אני בתקופת בחינות ואני די בלחץ. אני אציין שההזיות הופיעו לי גם שנה שעברה שהייתי בתקופת בחינות. היו לי יותר הזיות אפילו שנה שעברה. ראיתי יונה בכיתה באמצע המבחן או שישבתי באוטובוס וראיתי דביבון. משום מה זה הזיות רק של חיות. חוץ מזה, אבא שלי היה חולה בסרטן והוא נפטר לפני שנה ועברנו שנתיים ממש קשות שבמהלכן גם הייתי סובלת מהתקפי חרדה. אני חושבת שיש לי נטייה להיכנס לחרדות וקצת לדיכאון השאלה היא האם זה יכול להיות המקור להזיות?
3. תופעת לוואי- התחלתי עכשיו לפני בערך שבוע להשתמש בתרופה "רמוטיב" שהיא תרופה על בסיס טבעי נגד חרדות. אני לא זוכרת אם השתמשתי בה גם שנה שעברה שהופיעו ההזיות, אבל האם הן יכולות להיות תופעת לוואי של התרופה?
ההזיות נמשכות ממש שתי שניות ונעלמות. אני גם לא רואה את החיות ממש בבירור. חוץ מזה אני מרגישה כמה ירידה בתפקוד הזיכרון שלי לטוווח הארוך- אני לא בטוחה לגבי זה ויכול להיות שזה נובע מהטראומה שחוויתי עם אבא שלי.
אז אשמח אם תגידו לי ממה זה יכול לנבוע והאם אני צריכה לעשות משהו לגבי זה או שזה יעבור כשהלחץ יעבור?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך להודעה...
שירן09/07/2012עוד משהו שלא ציינתי הוא שגם אבא שלי וגם אח של אמא שלי חולי סכיזופרניה. לי גם לפעמים יש נטייה פרנואידית לחשוב שלא אוהבים אותי, או שמדברים עליי מאחורי הגב... אבל חוץ מזה, אני מתפקדת נורמלי. אני סטודנטית מצטיינת, אין לי בעיות ליצור קשרים חברתיים, אני מוכשרת מאוד. אבל האם זו יכולה להיות התחלה של מחלת סכיזופרניה?
דרך אגב- אני בת 24.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה ממש לא נראה כמו פסיכוזה
שמוליק09/07/2012שלום שירן.
לצערי, חויתי את החוייה הלא כל כך נעימה של להיות במצב פסיכוטי. זו ממש לא הזיה שנמשכת שתי שניות. מדובר על איבוד בוחן המציאות שמתמשך הרבה יותר זמן.
עצם זה שמייד אחרי זה את מודעת לכך שראית משהו לא אמיתי שלא קיים, מראה על כך שלא איבדת את בוחן המציאות.
לא נראה לי שאת צריכה לדאוג יותר מדיי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להודעה... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/07/2012השאלה המרכזית, האם במהלך ראיית הזיות , את מבינה שזה לא מציאותי ?
ייתכן קשר לראייה , לפעמים במיגרנות יכול להיות, לחץ נפשי נדיר אך ייתכן..
יש לשלול בעיה בעצב הראייה, ניורולוג אם יש קשר לכאב ראש, פסיכיאטר באם בתקופה של ההפרעה הדבר מוביל לשינוי נפשי - חרדה ...
לגבי רמוטיב - פחות סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזיית ראייה
חני05/09/2012האם ייתכן קשר בין הזיית ראייה לבין סימנים לאירוע מוחי?כמו שראייה כפולה עלולה להיות סימן אזהרה לאירוע מוחי?
תודה,
חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזיית ראייה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/09/2012הסיכוי קלוש כאשר הזייה קצרה וחולפת... וללא חסכים ניורולוגיים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)