טיפול תרופתי לגמגום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול תרופתי לגמגום
    מוטי
    09/07/2012

האם יש בארץ פסיכיאטר/נוירולוג שמטפל/התנסה בטיפול תרופתי בגמגום ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול תרופתי לגמגום

הוספת תגובה

• אני מסופק

שמוליק
    10/07/2012

שלום מוטי.

אינני רופא, אבל על פניו אני מסופק אם בכלל יכול להיות דבר כזה טיפול תרופתי בגמגום. לא נראה לי שניצן לומר שגמגום היא בעייה רפואית.

יכול להיות שגמגום נובע מחוסר בטחון עצמי, ואז אולי טיפול פסיכולוגי אמור לעזור.

בהצלחה וכל טוב.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי לגמגום - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/07/2012

ניתן לברר מול קלינאית תקשורת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי לגמגום

מוטי
    10/07/2012

מעל 10 שנים שיש הסכמה כמעט גורפת שמקור הגמגום בבעיה אורגנית במח. חלק מהמומחים, בראשם הפסיכיאטר ד"ר מקגוויר מקליפורניה גורסים שהבעיה בעודף דופאמינים זה גם נתמך במימצאים (לא מובהקים) שתרופות חוסמות דופאמינים הורידו את שיעור גהימגום. מקגוויר פיתח תרופה פגהקולון שלא עברה את ניסוי שלב 3. לצערי הנושא לא סקסי למחקר רפואי ולכן יש מעט מאד נוירולוגים ופסיכיאטרים (רובם מגמגמים...) שעוסקים במחקר רציני. להפנות לקלינאי/ת זה מקובל אבל נדוש ובעיקר חסר תועלת. אני היתי מעונין בשימוש מבוקר בזיפרסקה או תרופה אחרת מאלו שמקובל להשתמש במקרי סכיזופרניה ושבחלק מהמקרים הוכחו כמקלים, אפילו מאד על מגמגמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעניין

שמוליק
    11/07/2012

שלום מוטי.

תודה על המידע.

שיהיה בהצלחה וכל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו