מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השפעות אדרלבשם ילדי11/07/2012
שלום:
בתי קבלה מרשם לאדרל עקב קשיי קשב וריכוז ותופעות לוואי בעת לקיחת ריטלין על כל צורותיו.
כשהיא לוקחת אדרל היא סובלת מקשיי הרדמות ולמעשה ישנה מעט מאוד. אם סיום שנת הלימודים נרדמה המון במשך שבוע עד להתאוששות.
בנוסף לכך שמתי לב שלאחר כשבועיים של נטילת אדרל העיניים שלה מתחילות לבלוט מאוד. גם תופעה זו נאלמת יחד עם סיום לקיחת האדרל.
אני מודאגת בקשר לבריאות הפיזית שלה ולתשישות הכרונית.
בנוסף הבנתי שאדרל עלול למכר. האם עלי לחשוש מכך? במשפחתי בת דודה המכורה לאלכוהול,בן דוד מכור לאוכל, ומצד אחר יש במשפחה גם ocd.
כל אלה מ=גורמים לי לחשוש כפליים.
האם יש תחליף לאדרל?
אמא מודא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעות אדרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/07/2012אני מבין את הדאגה, יש דרכים להתמודד, שינוי מינון , לא ליטול בסופי שבוע ועוד..
( חשוב לא ליטול קפה , ולא ליצרוך כל דבר שממריץ בנוסף..)
יש להתייעץ עם רופא מטפל בנ''ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון אדרל
בשם ילדי12/07/2012שלום:
תודה רבה על התגובה.
היא לוקחת מינון נמוך (10 מ"ג) למרות גילה (16) כי זה מרגיש לה מספיק.
בסופי שבוע, חגים ולעתים כשאין עומס בלימודים היא בכלל לא לוקחת,
ועדיין יש את כל התופעות האלה.
האם יש משהו אחר לנסות?
אני מאוד חוששת ונטיית לבי היא להפסיק לגמרי את האדרל.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)