מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריך אבחון קצרמאור15/07/2012
אני בן 19, סובל כבר 4 שנים מדיכאון קליני כבד שגרם לי לאבד את כל חבריי ולהתנתק לחלוטין מהסביבה. עד היום לא לקחתי אף כדור ואני לא מעשן או שותה כך ששום דבר בעצם לא עוזר לי עם הדיכאון. לאחרונה הייתה לי התמוטטות נפשית עם בכי היסטרי ואובדן תחושה בגוף, גמרתי בבית החולים והפסיכיאטר שם אבחן אותי כבעל כל הפרעות האישיות שקיימות בקלאסטר B.
זו הייתה הקדמה שבסה"כ מתארת את מצבי הכללי, אך השאלה שלי היא כזו: כבר כמעט שנתיים שאני לא מרגיש אף רגש. לא רחמים, לא געגוע, כלום. החבר הכי טוב שלי נהרג וצחקתי כששמעתי את זה, המשכתי הלאה ומעולם לא הייתי בהלוויה שלו; ידידה שלי נפטרה מיד אחריו, גם לא הזיז לי בכלל.. כשחברה שלה בכתה וחיבקה אותי לא רק שלא הייתי עצוב, גם צחקתי מבלי שהיא תראה. סבתא שלי [שהיא אדם מאוד מאוד קרוב אליי] הייתה בבית החולים ופשוט לא היה אכפת לי, לא הרגשתי שום צורך אפילו לשאול מה שלומה.. גרתי חודשיים בחו"ל ופעם אחת לא יצרתי קשר עם אף אחד מהמשפחה שלי מהסיבה שפשוט לא הרגשתי צורך. ביום יום אני פשוט -חסר רגשות לחלוטין-.
מה שמוזר פה הוא שאני שייך לקלאסטר B שמתאפיין באמוציונליות מוגזמת, וזה נכון רק לגבי שני תחומים: מוזיקה ואהבה. מוזיקה גורמת לי לבכות מהתרגשות, האהבה שלי למוזיקה לא תתואר במילים לעולם.. ואהבה, אני מאוהב כבר תשעה חודשים במישהי מקנדה אהבה עמוקה, אני לא מצליח להמשיך בחיי בלעדיה, אני מרגיש לחצים בחזה בכל פעם שאני רק חושב עליה, אני בוכה המון והיה אובדני מלחשוב על החיים בלעדיה [נפרדנו ואני כבר 9 חודשים מתאבל].
אז בעצם, איך זה אפשרי שאני בעל הפרעת אישיות שהופכת אותי לאמוציונלי באופן מוגזם, במקביל אני חסר רגשות לחלוטין כלפי הסביבה, אבל בכל זאת מאוהב במישהי בצורה כמעט אובדנית?
אשמח לאבחנה קצרה וקלילה, שאבין על מה מדובר.
אבקש שבאמת תשקיע מחשבה בתשובה שלך ותפרט קצת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוא אני אתן לך אבחנה..
U20/07/2012אתה דפוק! משום שעדיין לא הבנת שאי אפשר לאבחן אותך.
ואתה יודע למה?כי אפשר לאבחן התנהגויות שונות של בן אדם בתור "מחלות" או "הפרעות".אין מה לאבחן...אתה יכול לקרוא כל חייך בספרים השונים של הפסיכיאטרים כמו הדי אס אמ למשל ואתה אף פעם לא תמצא משהו שיתאים לך בול.
להפך,אתה תמצא מס' רב של אבחונים של מתאימים לך!
ולמה? כי השיטה אידיוטית,והמערכת מטופשת.
הפסיכיאטריה לא עזרה מאולם לאף אדם חוץ מאפקט הפלאסיבו.
אתה נראה לי בן אדם חכם..שב עם עצמך כמה רגעים ותחשוב בהגיון על איך הפסיכיאטרים עובדים ועל השיטה בה הם נותנים כדורים.
לזה אתה קורא רפואה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך אבחון קצר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/07/2012חוסר רגש יכול להיות להפרעת אישיות נרקציסטית, אך יכול להיות שייך גם לקלאסטר A .
לדעתי פחות חשוב להתעסק באבחנה אלה להיות בטיפול ומעקב מסודר אצל פסיכיאטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)