בונסרין וקשיי שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בונסרין וקשיי שינה
    אהובה
    16/07/2012

לפני כשלושה שבועות התחלתי לקחת בונסרין (בהוראת הרופאה הכללית ) נגד דיכאון. אחרי מספר ניסיונות קודמים במהלך עשר השנים האחרונות עם התרופות ממשפחת פרוזאק ונגזרותיה (למשל,רסיטל וציפראלקס), שגרמו לי תופעות לוואי בלתי נסבלות בתקופת ההסתגלות לתרופה, החליטה הרופאה לרשום לי את התרופה מהדור הישן. בגלל רגישויותי הרבות לכל מיני תרופות, התחלתי עם רבע כדור של 30 מ"ג. אני יודעת שהכדור הזה ניתן בין היתר כדי לפתור בעיות שינה, אבל אצלי זה גרם מייד להפרעות בשינה, אי שקט ועצבנות, שאילצו אותי לקחת קלונקס (חצי כדור0.5 מ"ג) כדי שאצליח להירדם. אחרי מספר ימים התופעה חלפה, ובעצת הרופאה העליתי את המינון לחצי כדור, שאותו אני נוטלת כבר ארבעה ימים. מייד חזרו קשיי השינה. אמנם בהתחלה הכדור מרדים אותי, אבל בשלב מסוים, אחרי כשעה-שעתיים, אני נתקפת אי שקט נוראי בכל הגוף וערות, ואיני מצליחה להירדם בשום פנים ואופן בלי לקחת חצי קלונקס. אני נוטלת את הכדור לפני שאני הולכת לישון. ניסיתי לקחת אותו לפנה"צ, אבל אז הוא גרם לי נמנום במשך כל שעות הבוקר ופגע בתפקודי התקין. אני יודעת שהכדור הזה ניתן בדרך כלל כדי לפתור בעיות שינה, ואילו אצלי הוא פועל להיפך. האם זה אומר שהכדור אינו מתאים לי, או שמדובר בתופעת לוואי האמורה להתפוגג כעבור זמן מסוים. ואם כן, כעבור כמה זמן? חוץ מהתופעה הזו, הבונסרין דווקא משפיע עלי מאוד לטובה, וכבר שיפר את מצב רוחי הכללי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בונסרין וקשיי שינה

הוספת תגובה

• בונסרין וקשיי שינה - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    18/07/2012

שלום לך אהובה
    נראה לי שכדאי שתתמידי..זה עשוי לחלוף..
    תרגישי טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

גלית
    10/09/2012

שלום לך אהובה,
    אני יודעת שכתבת בפורום מזמן אז רציתי לדעת תוך כמה זמן מצב הרוח שלך השתפר?
    על איזה מינון את היום?
    האם זה הצליח לעזור לך לשינה בסופו של דבר?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי שינה עם בונסרין

אהובה
    11/09/2012

שלום ותודה על ההתעניינות והמעקב. כרגע אני על מינון של רבע כדור בלבד, לאחר שכאשר העליתי בהדרגה לחצי (כלומר קודם שני שלישים ואחר חצי), התעצמו ההפרעות בשינה עד למצב בלתי נסבל גם אחרי כשלושה שבועות של נטילת המינון הזה. נאלצתי ליטול קלונקס או בונדרומין בלילה כדי שאוכל להירדם, אלא שהמינון שהספיק לי במשך שנים רבות במקרים שבהם לא הצלחתי להירדם (זה קרה מדי פעם לפני הבונסרין, בתכיפות די דלילה), לא עזר הפעם. במקום חצי כדור קלונקס 5 מ"ג או חצי בונדרומין, שעד אז הרדימו אותי בלי בעיות, מצאתי את עצמי נוטלת כדור שלם של קלונקס, ללא כל השפעה, ואז מוסיפה באותו הלילה עוד חצי כדור בונדרומין, ורק אז הצלחתי להירדם למספר קטן של שעות. בעקבות כך הורדתי את מינון הבונסרין לרבע כדור, והשינה חזרה להיות סדירה פחות או יותר. יחד עם זאת, גם פחתה ההשפעה הטובה על מצב הרוח. כך שאני כרגע שוקלת אם להמשיך בכלל עם הבונסרין ולראות אם מצב רוחי לא ישתפר מעצמו, או לעבור בכלל לציפראלקס. אלא שאיתו היו לי בשעתו בעיות קשות אחרות בתקופת ההסתגלות של השבועות הראשונים.
    האם התופעה של עירנות יתר בעקבות נטילת בונסרין מוכרת לרופאים? ככל שאני יודעת, הכדור הזה ניתן דווקא לשיפור השינה....אשמח לשמוע תגובה על המתואר לעיל ועל שאלתי.
    בברכה,
    אהובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

גלית
    11/09/2012

הי אהובה המקסימה,
    תודה רבה מקרב לב שענית לי.
    רציתי לדעת מה זה חצי כדור אוד 3/4 כדור בונסרין,תסבירי לי מה המינון במספרים.
    אני רוצה לספר לך מה קורה אצלי.
    ניסיתי אתה כל הכדורים ולא עזרו לי לכן עברתי לבוסרין כי הוא ממשפחה אחרת.
    האם שמנת עם הבונסרין? (אני כן-אי אפשר להפסיק לאכול או התקפות רעב)
    אני כשבוע לוקחת 30 מג' לאחר שהורדתי את כל התרופות .בגלל שהוא עדיין לא השפיע בשבוע הזה הגעתי למצב שאני לא רוצה לחיות!!
    הרופא העלה לי לשלושה ימים ל-45 מג' ולאחר מכן ל-60 מג'.
    הכדור לא משפיע כלל על השינה ואני לוקחת גם קלונקס 0.5 כתמיד ומה שכן עוזר לי
    זה כדור שקונים באופן פרטי בשם AMIEN CR.בסביבות 100 ש"ח.
    אתמול התחלתי לקחת 45 מג' בונסרין ופתאום היתה לי הפרעה חמורה בשינה והכדור אמביאן לא ממש ממש עזר.מפחיד אותי.
    חייבת לציין כי אני לוקחת בלילה סרוקוול 100 מג' וזה כדור שהרדים אותי בזמנו ל*6 שעות חפיפיות כאלה ולא עמוקות ועם האמביאן זה היה שילוב טוב.
    אבל אין לי ברירה.אני מעלה אותו ביום חמישי ול-60 מג' ואני ממש פוחדת,לפחות שיהיה שיפור במצב הרוח בעזרת ה'..
    אני אעדכן את הרופא גם לפי מה שאת ואני עוברות כי הוא כדור לשינה בעקרון.
    לגבי השאר יש תרופות יותר טובות מהציפרלקס שיכולות להתאים לך יותר...
    קחי כדור שלם בונדורמין,זה בסדר גמור.

תעני לי בבקשה.
    תחזיקי מעמד.
    מחבקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו