הפסקת נטילת כדורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת נטילת כדורים
    ליאן
    25/07/2012

שלום בעלי שותה מזה 8 חודשים זיפרקסה ואובחן באישפוז יום פסכיאטרי בקפלן כסובל מהפרעה דלוזיונית .
    בהתחלה היה שותה 10 מ"ל ואחרי כן העלו לו את המינון ל15 בכל התקופה הוא היה ממש מאוזן יותר רגוע , פחות מבולבל מצליח לעבוד וכו, בתקופה האחרונה בחודש האחרון נראה כי הכדורים כאילו עושים פעולה הפוכה הוא עצבני , אי שקט , לא מצליח לישון ,כאבי שרירים , או צורך לישון יותר מידי , היה לנו אירוע חתונה של אחותו והוא נגרר שם לשתות אלכוהול מה שהוא יודע שאסור ,ואני אמרתי לא באותו לילה אם אתה שותה אל תשתה את הכדורים ובאמת למחרת הוא קם לא מבולבל צלול לא עצבני רגוע ואז נסנו עוד יום ועדין הכל בסדר אין לחץ בראש אין מחשבות ,השאלה שלי האם אפשר להפסיק , או שעוד שבוע אנחנו נהיה בבעיה רצינית מה לעשות ? בעלי עובד ומפרנס אומנם בקושי רב אבל בתקופה האחרונה נראה שהוא יותר מסוגל לעבוד וללכת לייעוץ אין לי בעיה אני רק מפחדת שבעלי יהפוך לבובת ניסויים בעזרת כדורים , האם יש מצב שאנשים יוצאים מזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת נטילת כדורים

הוספת תגובה

• הפסקת נטילת כדורים - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    25/07/2012

שלום לך
    הנטיה 'להאשים' את הכדורים בכל דבר שקורה לאדם הינה טבעית ומוכרת.
    מאידך אבחנה כפי שציינת מחייבת טיפול תרופתי קבוע ומתמשך...
    אז אנא,להתמיד בתרופות על פי ההמלצות עד אשר תתקבל החלטה טיפולית אחרת.
    שירגיש טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר להפסיק, אבל להיות בהיכון

שמוליק
    25/07/2012

שלום ליאן.

אני הפסקתי את התרופות על דעת עצמי, עברתי ארבעה אישפוזים, שניים מהם היו בכפייה.

סבלתי קשה מתופעות הלוואי של התרופות, בעיקר מעייפות חזקה מאד.

כשהחלטתי להפסיק יידעתי את הפסיכיאטרית שטיפלה בי, והיא התנגדה, אך כיבדה את רצוני. בדיעבד, היא מבינה היום שזה היה צעד נכון.

אם תופעות הלוואי קשות ואינן נסבלות, אז אפשר להפסיק, וצריך לקחת בעירבון מוגבל את מה שרופאים נוטים לומר שלא להפסיק. כדאי לציין שהם עצמם לא התנסו מעולם בחוויה של לקיחת תרופות, אז הם אינם יודעים מה זו עייפות חזקה שאינה מאפשרת לעשות כלום. אמנם הם מחוייבים לעבור קשירה למיטה, כדי להרגיש מה זה, אבל יהיה להם קשה מאד להבין מה זה לסבול מתופעות לוואי של תרופות פסיכיאטריות.

אם בעלך מודע למצבו, יודע שמצבו עלול להדרדר בעקבות הפסקת התרופות, ואם את בעצמך חושבת שתוכלי לזהות תסמינים מוקדמים של הדרדרות במצב, ובמקרה של החמרה, בעלך יסכים לקחת תרופות שוב, אז באמת שאין ממה לחשוש.

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו