תופעה מוזרה - ייתכן הפרעה נפשית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעה מוזרה - ייתכן הפרעה נפשית?
    אלכס
    25/07/2012

לפני שבוע וחצי בשעה טובה ילדתי בת, במשך אחד הלילות הפחות קלים שעברנו בזמן שינקתי אותה, נרדמתי בטעות לרגע אבל הרגשתי בתודעה שלי שהיא עדיין בידיים שלי והתעוררתי כמעט מיד.
    מאז אותה התופעה אני מוצאת את עצמי כבר כמה ימים מתעוררת אין ספור פעמים בלילה בהרגשה שחלילה נרדמתי בזמן שהנקתי אותה, ובגלל ההרגל שלי לחבק את השמיכה או הכרית אני קופצת בבהלה ומתחילה לוודא שאכן זאת השמיכה ולא בתי.
    ניסיתי להגיד לעצמי שזה לא המצב, ניסיתי להתמודד עם זה, אבל זה חוזר שוב ושוב בלילות.
    ההרגשה היא של הזיה שחוזרת על עצמה בלילות בזמן שאני גמורה מעייפות.
    רציתי לוודא, האם ייתכן ומדובר בהפרעה נפשית שעלולה חלילה להחמיר?
    תודה מראש על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תופעה מוזרה - ייתכן הפרעה נפשית? - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    25/07/2012

שלום
    מזל טוב לך!
    לידה הינו אירוע משמעותי,סוחט ושואב בחייה של אישה.
    דאגתך לבתך עם ההתשה שחוית בלידה חברו יחד להרגשתך...
    ממליץ לנוח ולתת זמן להחלמה טובה ולעקוב אחרי הענין שלא נשמע לי מדאיג בשלב זה של חייך..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך המהירה! שאלה נוספת

אלכס
    25/07/2012

קודם כל תודה רבה, ויש לי עוד שאלה
    אני חושבת שאני חווה דיכאון לאחר לידה.
    כמו שמפורט בתסמינים, אני סובלת מדאגה וחרדות מופרזים, בוכה לעתים קרובות ולפעמים בלי סיבה, חסרת סבלנות ולא מצליחה לקבל החלטות, מבולבלת, כועסת, לגמרי חסרת בטחון ושאר התסמינים.
    אני יודעת שלידה זאת חוויה לא קלה, ובטח שלא תקופת ההסתגלות שאחר כך, ובטח דיכאון לאחר לידה אופייני לנשים רבות, אבל אני קצת מוטרדת כי הייתה לי נטייה לדיכאונות וחרדות גם לפני ההיריון ובמהלכו, בתקופת הבגרות אובחנתי כאישיות גבולית ואף פעם לא הייתי בטוחה שלגמרי יצאתי מזה.
    אין לי כרגע אפשרות להתייעץ עם פסיכיאטר, אבל רציתי לדעת עם אני נמצאת בקבוצת סיכון להיכנס לדיכאון יותר רציני, מתי לדעת לפנות לטיפול והאם עובדות אלה הופכות אותי לאימא גרועה יותר?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו