מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה קשה עם תחילת נטילת אפקסורמיקה28/07/2012
היי
בת 32, סובלת מדכאון, טופלתי בעבר פעם 1 באפקסור והיה מאוד יעיל.
באפיזודת הדכאון הנוכחית הרופאה רשמה אפקסור, באופן מיידי על התחלת הנטילה אני חווה תחושת חרדה קשה מאוד, בצורה שלא מאפשרת לי לתפקד (עד נטילת הכדור הדכאון הפריע לחיים אך לא מנע תיפקוד מלא - עבודה, חברים וכו'). המחשבות הקשות רצות לי בראש בקצב מטורף בלי הפסקה ואינ מרגישה שאני פשוט לא מסוגלת לקום מהמיטה, תחושה קשה של "חוסר מסוגלות". בנוסף תופעות פיזיות של איבוד תאבון מוחלט (ב 48 השעות הראשונות לא אכלתי שום דבר כלשהו, עכשיו אני מנסה קצת להכריח את עצמי) , שרירים נוקשים מאוד, כשאני מתעוררת יש דפיקות לב חזקות ותחושת אי שקט.
הרופאה הציעה לקחת לתקופה הראשונה גם משהו מרגיע דוגמת לוריוון, אני תוהה אם התגובה שלי לאפקסור בכלל הגיונית כי ברור לי כרגע שהרגשתי הרבה יותר טוב לפני שהתחלתי לקחת אותו. גם עכשיו כשעוברות כ 15-18 שעות מנטילת הכדור ההרגשה שלי משתפרת ואז אני לוקחת עוד כדור והכל חוזר... תחושה של יאוש גדול. מה עושים ?
סך הכל עברו 5 ימים מאז התחלת נטילת הכדור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה קשה עם תחילת נטילת אפקסור - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי29/07/2012שלום מיקה.
אפקסור עלול לגרום לת. לוואי של אי-שקט פנימי ועליית חרדה בימים הראשונים לטיפול, אולם בד"כ זה מסתדר ותופעות אלו נעלמות. עלייך לזכור כי האפקט הטיפולי של אפקסור לדיכאון וחרדה מתחיל להשפיע רק לאחר כשבועיים.
עם זאת את מציגה תופעות משמעותיות ולכן ניתן לשקול הפשקת טיפול והחלפתו בתרופה אחרת.
ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)