חרדה קשה עם תחילת נטילת אפקסור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה קשה עם תחילת נטילת אפקסור
    מיקה
    28/07/2012

היי

בת 32, סובלת מדכאון, טופלתי בעבר פעם 1 באפקסור והיה מאוד יעיל.
    באפיזודת הדכאון הנוכחית הרופאה רשמה אפקסור, באופן מיידי על התחלת הנטילה אני חווה תחושת חרדה קשה מאוד, בצורה שלא מאפשרת לי לתפקד (עד נטילת הכדור הדכאון הפריע לחיים אך לא מנע תיפקוד מלא - עבודה, חברים וכו'). המחשבות הקשות רצות לי בראש בקצב מטורף בלי הפסקה ואינ מרגישה שאני פשוט לא מסוגלת לקום מהמיטה, תחושה קשה של "חוסר מסוגלות". בנוסף תופעות פיזיות של איבוד תאבון מוחלט (ב 48 השעות הראשונות לא אכלתי שום דבר כלשהו, עכשיו אני מנסה קצת להכריח את עצמי) , שרירים נוקשים מאוד, כשאני מתעוררת יש דפיקות לב חזקות ותחושת אי שקט.
    הרופאה הציעה לקחת לתקופה הראשונה גם משהו מרגיע דוגמת לוריוון, אני תוהה אם התגובה שלי לאפקסור בכלל הגיונית כי ברור לי כרגע שהרגשתי הרבה יותר טוב לפני שהתחלתי לקחת אותו. גם עכשיו כשעוברות כ 15-18 שעות מנטילת הכדור ההרגשה שלי משתפרת ואז אני לוקחת עוד כדור והכל חוזר... תחושה של יאוש גדול. מה עושים ?
    סך הכל עברו 5 ימים מאז התחלת נטילת הכדור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חרדה קשה עם תחילת נטילת אפקסור - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    29/07/2012

שלום מיקה.
    אפקסור עלול לגרום לת. לוואי של אי-שקט פנימי ועליית חרדה בימים הראשונים לטיפול, אולם בד"כ זה מסתדר ותופעות אלו נעלמות. עלייך לזכור כי האפקט הטיפולי של אפקסור לדיכאון וחרדה מתחיל להשפיע רק לאחר כשבועיים.
    עם זאת את מציגה תופעות משמעותיות ולכן ניתן לשקול הפשקת טיפול והחלפתו בתרופה אחרת.
    ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו