התקף לא ברור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקף לא ברור
    ג'יין
    28/07/2012

שלום,

התארחתי אצל הוריי השבת הזו וכשהתעוררתי בבוקר החלה להתפתח מריבה מאותן המריבות הקשות ובמיוחד עם אמי. המריבות הן על היותי רווקה בת 36 והאשמה היא בי כמובן.
    מכל מקום, כאשר המריבה היתה בעיצומה התחלתי להרגיש מחנק והיה לי מאד קשה לנשום לכמה דקות. הנשימות היו כבדות כמו התקף אסמטי. בנוסף לא יכולתי להפסיק לבכות אף על פי שניסיתי. נכון לכתיבת שורות אלה כ-10 שעות לאחר המריבה אני מרגישה חולשה נוראית ורעד קל בידיים.

מה קרה לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקף לא ברור

הוספת תגובה

• התקף לא ברור - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    29/07/2012

שלום רב.
    תלונות על קוצר-נשימה, תחשות מחנק ותחושה רגשית סוערת יכולות לנבוע ממספר מקורות.
    קודם כל, אם תלוונת אלו נמשכות אני ממליץ לעבור בכל מקרה בירורו רפואי ע"י רופא משפחה שיכלול הערכה ובדיקה, מדידת ל"ד, דופק, אקג, בדיקות-דם כלליות ועוד ע"פ שיקול הרופא.
    אם לא נמצא גורם רפואי שיכול להסביר תלוונת אלה סביר להניח כי מדובר בתלונות גופניות על רקע נפשי- במקרה זה התקף פאניקה. התקף פאניקה יכול לנבוע מסיבות שונות כמו תגובה רגשית לדחק במצב שציינת. אם מדובר בהתקפים בודדים אין לכך חשיבותאך אם מתפתחת תבנית וחזרה של התקפים כדאי לבצע הערכה נפשית ושקול אפשרות של הרעת פאניקה. במקרה זה ניתן לטפל תרופתית או בטיפול פסיכולוגי.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו