האם יש לי ocd?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש לי ocd?
    אבי
    04/08/2012

שלום.. אני חייל בן 20 ואני כבר סובל בערך שמונה שנים מהפרעות כאלה ואחרות: לפעמים אני מרגיש צורך לגעת בדברים מסביבי רק לגעת וללכת. ואם אני אומר לעצמי שאני יכול להתגבר על זה ואני לא חייב לגעת, אחרי שיצאתי כבר מהחדר אני משכנע את עצמי לחזור לחדר רק בשביל לגעת בחפץ.
    מחשבות שאם אני לא יעשה משהו מספר פעמים אז יקרה משהו רע, נכנס ויוצא מהבית מספר פעמים, מדליק ומכבה את האור בכפולות של ארבע, ועוד. אפשר להגיד שאני חוזר על הפעולות שלי בגלל שאני חושב שיקרה משהו רע וכן זה מוציא אותי מדעתי. לוקח לי שתי דקות רק בשביל להוציא סיגריה מהקופסה ונהיה מצב שאני מוציא סיגריה שם בפה ומחזיר לקופסה ואנשים מסתכלים עלי בקטע מוזר. יש עוד הרבה דוגמאות להטרדות האלה...
    עד לפני ארבע שנים לא הייתי מודע בכלל ל ocd, אבל עכשיו אני בכלל לא בטוח שיש לי ocd. למשל הייתי לובש מכנס בכפולות של ארבע והייתי מתעכב חמש דקות רק על לבישת מכנס, עם הזמן במחשבה התגברתי על זה ואני לובש אותו כמו בן אדם רגיל עכשיו.
    אז השאלה שלי האם אני מתבלבל וזה לא ocd? ואם לא אז מה זה? יש לציין שמעולם לא הייתי מטופל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לי ocd?

הוספת תגובה

• האם יש לי ocd? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    07/08/2012

לא מקובל לעשות אבחנות על בסיס תיאור בלבד בפורום.
    באם המצב גורם לסבל, מצוקה ופגיעה תפקודית, מומלץ לאיש מקצוע, לעבור אבחון מסודר וקבלת עזרה לפי הצורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו