מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיפרקסה ועייפות כרוניתגל05/08/2012
עד לפני חודשיים נהגתי ליטול 5 מיליגרם זיפרקסה ו-20 מילגרם ציפרמיל ביום.
סבלתי מזעם קשה, הייתי מאוד מאוד עצבני, חסר שקט, והכי גרוע - אלים.
אני סבלתי והסביבה שלי סבלה.
לפני חודשיים העלתי את המינון של הזיפרקסה ל-7.5 מיליגרם, ומאוד מאוד נרגעתי מאז, הזעם והאלימות ירדו לחלוטין, ויש לי שקט בראש.
אני מרגיש ממש בריא נפשית.
רק שעם הרוגע והנינוחות באה תופעת לוואי קשה: עייפות כרונית.
עייפות משתקת שלא מאפשרת לי לתפקד בשום מסגרת, לא עבודה ולא לימודים, פשוט לא מסוגל לקום בבוקר וללכת לאן שצריך. וגם שאני ישן 10 שעות בלילה אני מתעורר מהשינה עייף וסובל מנימנום כל היום.
אפילו ספורט אני כמעט ולא עושה כבר, וזה תחביב שאני מאוד אוהב ונהנה ממנו, אבל פשוט לא מסוגל להתאמן עם העייפות הזאת.
אני לא יודע מה לעשות, אני מרגיש שאני במלכוד, כשנטלתי 5 מילגרם זיפרקסה ביום לא הייתה לי שום בעיה של עייפות כרונית, ועמדתי בכל משימות החיים, ונהנתי מספורט. אבל אני לא רוצה לחזור למינון הזה כי אני לא רוצה לסבול עוד פעם מזעם שמחורר לי את הראש ואני לא רוצה להתנהג בצורה אלימה.
האם יש משהו שאני יכול לעשות נגד תופעת לוואי זו מבלי לשנות את מינון הזיפרקסה היומי שלי? אולי איזשהי תרופה נגד תופעות לוואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להוריד את המינון
שמוליק05/08/2012שלום גל.
מנסיוני האישי, עייפות חזקה היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות הנוגדות פסיכוזה, ובכללן זיפרקסה, והרבה מטופלים סובלים מעייפות.
ככלל, אינני חסיד גדול של תרופות פסיכיאטריות, בגלל תופעות הלוואי הקשות שלהן.
גם לי היה זעם, שהתבטא בפסיכוזות שבעטיין אושפזתי בכפיה, ובעקבות זה קיבלתי תרופות נוגדות פסיכוזה, אבל החלטתי להפסיק לגמרי בגלל העייפות.
הפסקת התרופות, כפי שהפסיכיאטרים טוענים ובצדק, עלולה לגרום להדרדרות במצב, אבל כנראה שישנם מקרים שבהם נכון להפסיק...
כשהחלטתי להפסיק, אמרתי את זה לפסיכיאטרית, והיא התנגדה, אבל בדיעבד היא הבינה שזה היה צעד נכון.
הייתי מציע לנסות להתגבר על הזעם בדרכים אחרות, כגון פסיכותרפיה, ולהוריד את המינון.
חוץ מזה, לא ברור לי למה אתה חושב שהזעם הוא משהו שבהכרח לא בסדר.
אולי פגעו בך שלא בצדק, ולא הייתה לך יכולת להגיב ובגלל זה היו התקפי זעם?
נכון שלא אמורים לפגוע בסביבה שלא קשורה לזה, אבל אם פוגעים במישהו וזה מתבטא בזעם, זה בהחלט לא משהו שאפשר לומר עליו שהוא "לא נורמלי".
מאחל לך כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיפרקסה ועייפות כרונית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/08/2012יש לנסות ליטול בלילה, ניתן לחלק לפעמים ביום ( חצי מינון כל פעם), ניתן לנסות פורמולציה אחרת , כגון וולוטאב - תחת הלשון.
יש להקפיד על שתיה מספקת, שתן בצבע לבן שקוף, מעקב לחץ דם וכן אקג לביקורת.
באם אין הטבה, ניתן לשנות לנוגד פסיכוזה אחר ולנסות לעלות ציפראמיל, זאת על פי שיקול רופא מטפל כמובן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)