ocd, כדורים והריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ocd, כדורים והריון
    בת 30
    06/08/2012

שלום, אני בת 30. סובלת מ- ocd כבר בערך 20 שנה. בעבר לאחר התייעצות עם פסיכיאטר, נטלתי פרוזאק תקופות מסויימות (התקופה הכי ארוכה היתה בערך שנתיים) במהלך שנה מסויימת נטלתי בנוסף לפרוזאק חצי כדור (לא זוכרת את שמו) כנגד דיכאון. אני לא זוכרת את התקופות של הכדורים כתקופות שבהם הרגשתי טוב, לא יכולה לומר שהכדורים ענו על הציפייה שלי, ה- ocd נמשך, כן הצלחתי לתפקד אבל הצלחתי לתפקד גם בתקופות ללא הכדורים (עם קושי וסבל נפשיים רבים).כרגע אני בטיפול פסיכולוגי במשך 7 חודשים. הפסיכולוגית הציעה לי להיעזר בטיפול תרופתי. אני מבולבלת, אין לי בעיה עקרונית כנגד הכדורים, העניין הוא שאני מתכננת הריון בחצי שנה הקרובה ומאוד חוששת משילוב של כדורים בהריון. לפני הטיפול הרגשתי חסרת אנרגיה, הרגשתי שאין לי כוחות נפשיים לשום תחום בחיים בגלל שכל הכוחות שלי הופנו ל- ocd. היום עם הטיפול, אני מרגישה שיש שיפור קל ב- ocd שיפור קל אבל מורגש! מצד שני אני עדיין מרגישה "נבולה" מבפנים, אין לי אושר אמיתי, אני כאילו סוחבת את עצמי, לא באמת מפיקה הנאה. זה לא שאני לא מסוגלת לתפקד, אני כן- אני עובדת במשרה מלאה, יש לי בעל, ילדה, אבל אני מרגישה שכל יום זה עוד יום שנסחב...
    יש לי רגעים ביום שאני כן מרגישה טוב, שאני צוחקת, שמחה, אבל בלי שום אזהרה או הכנה מראש הרגעים הללו יכולים להתחלף בכאב, ייאוש, בלבול, ובכי,מחשבות על הטיפול,על החיים, על הכל!
    השאלה שלי היא בעיקר לגבי שילוב של כדורים והריון? מה הסיכונים? אני מפחדת מאוד!!! אם לא היה הריון כנושא שעומד על הפרק לא הייתי חושבת פעמיים והייתי נעזרת בטיפול תרופתי.
    אשמח להכוונה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ocd, כדורים והריון

הוספת תגובה

• ocd, כדורים והריון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    07/08/2012

אכן שאלה חשובה , בטרימסטר הראשון עדיף להימנע מכל טיפול באם ניתן, התקופה בה נוצר המוח אצל העובר.
    יש לשאוף צלמינימום תרופות שאפשר.
    כל תרופה במהלך ההריון, מומלץ לבדוק את פרופיל הבטיחות מול המרכז הטראטוגני של משרד הבריאות, שירות מעולה, מקצועי ועדכני והכי חשוב חינם !!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו