התייעצות דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות דחופה
    נטלי
    24/02/2008

שלום רב,

אימי מדוכאת מאוד. כל כמה שנים היא מקבלת את הדיכאון.

לפני 7 שנים עלו על הבעיה והיא קיבלה ליתיום. לפני כשנה וקצת היא הפסיקה את הליתיום ( והיא לא היתה צריכה) ולפני כחודשיים היא חלתה שוב. רופא המשפחה לא הביא לה את הליתיום אלא ציפרלקס שאותו היא נטלה כחודש. ב- 22.1 ההינו אצל הפסיכיאטר והוא השאיר לה את הציפרלקס והוסיף לה פרפנאן 4 מ"ג ב- 26.1 הוא אישר לנו להוסיף לה עוד 4 מ"ג כלומר פעמיים ביום.

ב- 28 נוסף הלמיקטל כ- 50 מ"ג וקלונקס 0.25 מ"ג עד כ- 2 כדורים ביום ושניים בלילה.

ב-5.2 הוא העלה את המינון של הלמיקטל ל 100 מ"ג והוריד את הציפרלקס והוסיף ויפאקס 75 מ"ג

ב- 10.2 הוא הוסיף עוד 75 מ"ג ויפאקס.

ב- 15.2 הוא הוסיף לה עוד 75 מ"ג ויפאקס

ב- 18.2 הוא הוריד את הקלונקס והוסיף קסנגיס 0.5 מ"ג 4 פעמים ביום

ב-22.2 הוא הוריד את הפרפנאן והוסיף עוד 50 מ"ג למיקטל.

נכון להיום היא לוקחת: ויפאקס 3 פעמים ביום סה"כ 225 מ"ג

למיקטל פעם ביום סה"כ 150 מ"ג

קסנגיס 4פעמים ביום סה"כ 2 מ"ג

היום דיברתי איתו ואמרתי לו שהיא גם חושבת שאנחנו (המשפחה) עושים לה תרגילים ומתחמנים אותה כל הזמן אז הוא אמר לי שזה התקף פסיכוטי, וביום שלישי שנלך אליו הוא יוסיף לנו איזה כדור אנטי פסיכוטי ומייצב מצב רוח משהו חדש ויקר שדורש אישור של מפקח קופת חולים (משהו עם "צ") וכנראה גם יעלה את הלמיקטל בעוד 50 מ"ג חשוב לי לציין שאימי מאוד מבולבלת וחסרת ריכוז יש שיפור במצבה אבל הוא די קטן.

האם המינונים נראים לך? והשילוב בין התרופות? ומה תווך ההשפעה של כל תרופה? מה כדאי לי לשאול את הפסיכיאטר? ובכלל מה היא דעתך לגבי הטיפול? אני פשוט מרגישה חסרת אונים לגבי ההתקדמות האיטית .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות דחופה

הוספת תגובה

• תשובה לעידית

ד''ר ערן ואדים הראל
    24/02/2008

לעיתים הטיפול בדיכאון עם מאפיינים פסיכוטים הינו מורכב וארוך וכולל מרכיבים של ניסיון עד שמוצאים את השילוב הנכון. הפורום אינו מתאים לחוות דעה על טיפול ספציפי כי אין את כל הנתונים. השילובים שציינת הינם שילובים מקובלים. במידה ויש לך ספקות ושאלות לגבי הטיפול מקובל לקבל דעה נוספת מפסיכיאטר מומחה. כמו כן אני ממליץ לך לשתף את הפסיכיאטר בחוסר האונים שאת חשה. מתן הסבר והדרכה למשפחה לגבי המחלה הינו חלק מהטיפול במטופל.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו