רסיטל ורופא משפחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רסיטל ורופא משפחה
    רוויטל
    24/02/2008

אימי בשנות ה- לחייה60 כבר כמה שנים סובלת מדיכאון קל, לפני שנה זה החריף והיא הכריזה כי רוצה למות, כמו כן נראה כי סובלת מOCD עקב חששות כבדים להתקרחות וספירת השיער שנושר בצורה אובססיבית, כמו כן היא חווה התקפי חרדה.
    לפני 8 חודשים התחילה טיפול בשיחות ולקחה היפריקום, לפני שבועיים רופאת המשפחה רשמה לה רסיטל , ברגע שהתחילה ליטול אותן התקפי החרדה החריפו מאד והפכו לבלתי נסבלים ולכן הרופאת משפחה הוסיפה לה ואבן לצורך הרגעה, וטענה שיתכן ואלה הן תופפעות לוואי מהרסיטל או ככל הנראה שזה מצבה הרגיל עקב הפסקתההפירקום ולפניתחילת השפעת הרסיטל.
    השאלה שלי היא: אני לא שקטה עם ההחלטה לעשות את כל הטיפול הזה דרך רופאת משפחה ולא דרך פסיכיאטר, אך מכיוון שאימי מאד עקשנית היא לא הייתה מוכנה ללכת לפסיכיאטר, ולאחר שכנועים רבים היא כן רוצה, עכשיו השאלה היא האם עדיף לחכות שהרסיטל יתחיל להשפיע או ללכת כבר עכשיו להתייעץ איתו? אני חוששת שה-OCD לגבי נשירת השיער מחריף ויוצר מצב של תפקוד ירוד והתעסקות בלתי פוסקת, כמו כן היא טוענת שלאחרונה מרגישה כאילו יש לה משהו בתוך העין על הלחי , כמו מין שערה שגודלת בתוך העור.
    אשמח לעצה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל ורופא משפחה

הוספת תגובה

• תשובה לרויטל

ד''ר ערן ואדים הראל
    25/02/2008

ע"פ התיאור נראה כי בעייתה של אמך מורכבת. במצבים כאלו כן הייתי ממליץ לפנות לפסיכיאטר בהקדם לטיפול. רופאי המשפחה עוברים הכשרה בפסיכיאטרייה אך במקרים מורכבים יותר מומלץ להפנות לפסיכיאטר.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו