מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדות עקב שימוש בסמיםמורן25/08/2012
שלום לרופאים.. בת 30, בגיל הנעורים עברתי תקיפה מינית ותקופה לא ארוכה אחרי זה השתמשתי חד פעמית (פעם ראשונה ואחרונה בחיים) בסם, ומאותו רגע החיים שלי השתנו.. או יותר נכון נהרסו. נכנסתי לחרדה/אימה מאוד חזקה, ניתוק מהמציאות ותחושות שלא עזבו אותי מס שנים אחכ ולא השתחררתי מהן לרגע. למזלי היה בחיי מישהו אוהב שהיה איתי בתקופה הזו כי באמת היתי במצב שבקושי להתלבש לבד יכלתי(גם בתחתנתי עם הבחור). לא פניתי לטיפול אז, מתוך פחד והרגשתי שאני "משוגעת". עם הזמן התחלתי להתגבר עם הרבה עבודה עצמית, גם התחלתי לקחת מעט קלונקס שלוקחת עד היום כבר כמה שנים (עד כחצי מ"ג ביום בלבד) והיתה לי תקופה של איזה שנתיים ממש בסדר, אף פעם לא משוחררת לגמרי מהחרדות אבל תפקדתי ועבדתי ויצאתי לבלות והכרתי אנשים והייה לי בסדר. אחכ התגרשתי והתחילו לי התקפי חרדה אחרי הגירושין (לפני כן לא היו לי מעולם התקפי חרדה היתה לי חרדה כללית או אלוהים יודע מה זה אחרי הסם). חייתי עם ההתקפי חרדה, ניסיתי להמשיך לעבוד, לפעמים הצלחתי לפעמים לא, בקיצור.. אפשר להגיד שהתגברתי גם על זה לימדתי את עצמי לא לפחד מההתקפי חרדה והצלחתי והם לא קורים יותר. היום בשנתיים האחרונות אני במצב שאפשר לומר אין התקפי חרדה, ואין גם חרדה כללית, אבל לא טוב לי. אני כן בבסיסי מפוחדת מהעולם ומפוחדת לחיות, אני מרגישה שונה ומרגישה "לא בסדר", אני לא מרוכזת, לא מרגישה שאני בנאדם נורמלי כמו כולם או כמו שזוכרת שהיתי לפני שנגעתי בסם. כלפי חוץ הכל נראה בסדר, אני נראית מאוד עם רגליים על הקרקע, בחורה יפה, חייכנית, רציונלית.. בתוכו הכל מפורק וקשה לי אני לא בדיכאון אני תמיד מסתכלת על חצי הכוס המלאה זה מה שהחזיק אותי יותר מ10 שנים של הסיוט הזה, ואומרת תודה על כל יום לא משנה מה. אבל אני מפחדת לחיות, אני לא מרגישה שהלך המחשבה שלי ובכלל כל התחושתיות בתוכו הם במצב נורמלי או רגיל, רצף המחשבה שלי נקטע מאוד מהר, אני לא סומכת על עצמי שיכולה להסתדר בעולם, אין לי בעייה חברתית או עם אנשים הכל בסדר אבל הכל גם לא בסדר בהרגשה.
תמיד יש בי פחד ליפול לתוך ה"סיוט" הזה התחושה של הסמים המקום המפחיד והמעוות הזה. וגם כשלא אז אני מרגישה משהו לא תקין, אני לא יודעת להסביר את זה לא יודעת אם ייתכן שמשהו נפגע אצל בנאדם מבחינה מפיזיולוגית במוח מסמים אבל משהו בתחושתיות, במחשבה, בתפיסה בכל החושים, לא בסדר לדעתי.
אני חייה חיים "מוגבלים" בעקבות זה ולא עושה כל מה שהיתי רוצה לעשות או לחוות. אני רוצה לקחת טיפול תרופתי אבל מאוד מפחדת מזה בעיקר בגלל התחושה שבאמת משהו לא בסדר אצלי, אולי גם מעבר לחרדות,משהו במוח, ופחד מההשפעה של תרופות (שהם גם בסופו של דבר סוג של סם).. האם במקרה של בעייה שנוצרה מסמים תרופות זה משהו מומלץ? סליחה על האורך ואשמח לדעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
מורן25/08/2012הסם שלקחתי הוא בסהכ גראס, אבל כפי שאחכ התברר כנראה מרוסס (הייה בתוכו) סמים נוספים. בזמן שלקחתי נכנסתי ממש להזיות הקאות ודופק לב היסטרי. וכשזה נרגע אז נשארתי בתוך ההרגשה של הסמים כמו על טריפ ולא יצאתי מההרגשה בערך 4 שנים. לאט לאט הצלחתי לצאת מההרגשה, לא ויתרתי לעצמי נלחמתי כל רגע הרגשתי שאני מאבדת אחיזה במציאות ולא נתתי לזה לקרות. אני עייפה אבל כבר נפשית אין לי כוח להלחם כבר מגיל 18 אני רק נלחמת כדי להרגיש בסהכ משהו שהוא דבר טבעי ונורמלי ומובן מאילוי לרוב האנשים- להרגיש בסדר. אני מרגישה שהצלחתי להתגבר על המון אבל אני רוצה לחיות את החיים, אני בת 30 כבר ומרגישה שאפילו שאין התקפי חרדה וחרדה כללית כבר, ומצליחה למצוא הרבה רגעים טובים בחיים, שאני לא חייה שליש אפילו ממה שאני רוצה ואני מבזבזת את החיים שלי. :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב.ב
מורן25/08/2012(עכשיו כמו משוגעת אני גם לא מפסיקה לכתוב חח;) אבל דבר אחרון, ברצינות.. אני מרגישה שבניתי לעצמי איזה חיי "ביטחון" נוחות כבייכול שהם בעצם בריחה מהעולם. אני גרה אצל ההורים, הקמתי עסק מהבית שרק מצריך אותי ללכת לדואר, וקל לי יותר מאשר להתמודד עם עצמי בעבודה בחוץ, אני לא יוצאת עם גברים למרות שמתחילים איתי, אני נמנעת מלעשות ניתוח חשוב שאני צריכה לעשות (החלפה של סיליקון בחזה, שעקב קרע צריך החלפה) מבלה בעיקר עם אמא שלי המבוגרת ועוזרת להורים, ועדיין אפילו בתוך הכונכייה הזו לא קל לי כי בתוכי לא ממש מרגישה בסדר אבל קל לי יותר מאשר לחיות רגיל.
זהו, פשוט רציתי להגיד הכל.. כי אני מרגישה רוב הזמן בהכחשה ובריחה ושאני נמנעת מלטפל בעצמי ושעייפתי מלהלחם ואני לא רוצה לוותר על החיים אבל לא יודעת איך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב.ב - תגובה
ד``ר יעקב חרמון25/08/2012שלום לך שירי
תיאוריך המפורטים בצורה משכנעת כל כך סבלך הרב המעורר אמפטיה רבה.ניתוחיך והסבריך המנומקים והאינטליגנטים מצביעים על כך שאת חייבת אבל ממש חייבת לעצמך לגשת לטיפול ולא לדשדש בביצה של עצמך!
האופציה של לוותר על חייך נראית לי לא נכונה בעליל ותבוסתנית!
הרי לא ניתן לקבל החלטה קבועה בשל מצב זמני!
קדימה,שנסי מותניים וגשי לטיפול!אחרי הכל, מה כבר יש לך להפסיד מול האמירה הקודמת!
בהצלחה ותרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
מורן26/08/2012דבר ראשון תודה רבה:) וגם על הזמן שהקדשת לקרוא., ודבר שני.. תמיד יש מה להפסיד.. אני אשמח אבל לתשובה ספציפית לגביי פגיעה נפשית מסמים אם תרופות זה דבר מומלץ? ואם כן אולי תרופות אחרות ממה שנותנים בדכ? ז"א, כל משפחות האנטי דיכאוניים למיניהם שנותנים לחרדות וכו.. מומלץ כשהמצב נבע/התפרץ משימוש בסמים? או שיש מטפלים ספציפים/תרופות ספציפיות למקרים כאלה? (השאלה בעצם זה אם תרופות לא יכולות לעשות נזק נפשי גדול יותר במצב כזה) יום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון26/08/2012שלום לך שוב שירי
ברוב המקרים הסם הוא טריגר להופעת ההפרעה..מרגע זה להפרעה יש מהלך משלה כבר ללא קשר לנוכחות הסם שכבר מזמן איננו..
כל פסיכיאטר מומחה ידע לטפל במצב-קחי לך מישהו!
נזק הוא לא יעשה לך כי זהו חלק משבועת הרופא:'פרימום נון נוצ'רה...'
אז קדימה...לדרך!
דרך צלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב - תגובה
ד``ר יעקב חרמון25/08/2012ראי בהמשך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגבתי למעלה.
מורן26/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות עקב שימוש בסמים - תגובה
ד``ר יעקב חרמון25/08/2012ראי בהמשך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגראס לא מקיאים! להיפך..
אוסי אחת15/10/2012גראס מונע הקאות אפילו אצל חולים שמקבלים כימו ומערכת הקיבה מושובשת לחלוטין.
גראס מונע הקאות!
מה שאת מתארת נשמע שימוש בתרופה כימית כלשהי, שיצרה אפקט הרעלה. זה לא דבר שיכול להיגרם מגראס.
גראס דווקא משמש תרופה יעילה לנפגעות אונס, 99 אחוז מהנפגעות מדווחות על הקלה בתסמינים בעזרת גראס רפואי, אך נראה לי שקשה לקבל מרשם.
את צריכה להרפות מעט מהפניות לאינטרנט וללכת אולי לטיפןל אמיתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)