האם אני זקוקה להשלמת טיפול?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אני זקוקה להשלמת טיפול?
    מור
    27/08/2012

שלום

בת 28, סובלת מדיכאון, חרדה חברתית/ כללית ודדיסטימיה.

עברתי טיפול אצל פסיכולוג במשך שנים, לא מעוניינת להמשיך בכך.
    מטופלת תרופתית שנים רבות, אחרי ניסיונות של הרבה כדורים, עד ויפאקס שהצליח לשמור אותי במצב טוב.

כיום אני נוטלת 225 מ"ג.
    חווה דיכאונות לעיתים מאוד מאוד נדירות, וגם כשזה קורה, זה חולף מהר.
    אבל המצב האפרורי היום יומי נשאר בי.
    כלומר- אינני חשה עצבות, אבל אני לא פעילה כמו אדם ממוצע.
    אני לא פעילה כי אני לא מעוניינת, ולא כי אני לא יכולה...
    למשל, חברה מזמינה אותי לבית קפה, שכנה מזמינה אותי לשבת בגינה וכו'... אין לי שום חשק/ רצון/ עניין בכך.

אני כן יוצאת לדייטים, לעיתים גם לכך אין לי חשק, אבל עושה את זה (מן תחושה שאם כלום הלך בחיים, יש מקום להשתמש בחיצוניות שלי) אבל כשמדובר בחברים- אין שום עניין.
    יש לי כמה חברים מאוד קרובים, אבל גם להם באיזה מקום קשה להבין את זה.. ואני מרגישה שעייפתי מלהסביר.. וגם לא ממש אכפת לי לאבד אותם, הרי לא ארים עצמי בכוח לשבת בבית קפה או כל מקום אחר, בחוסר חשק..

מפריע לי שלא אכפת לי.
    לא אכפת לי שאין לי חשק לבלות בחברת אנשים, מלבד גברים.
    ידידים, חברים, חברות, מכרים... הם לא מעניינים אותי ולא אכפת לי אם הם ממש רוצים להתראות. אין לי כוח להסביר ופשוט יש תחושה של "שיעזבו אותי כבר". לפעמים אני פשוט רוצה שהם יחליטו להתנתק ממני.

ושוב- אם בדובר בגבר, אני כן מרימה את עצמי.
    ואני יוצאת, וצוחקת וכיף לי יותר מכל בן אדם אחר..

אבל אם לא הייתי נראה טוב, הייתי פשוט יושבת בבית.
    בלי לצאת כלל, נשארת אצל ההורים עד לרגע שהם יבעטו לי בתחת.

אני תוהה- האם מדובר בצורך להשלמת טיפול או שאולי האנשים הספציפיים האלה לא באמת מעניינים אותי. הם אכן חשובים לי- אבל לא מעניינים.
    חברות- לא באמת יכולה לשמוע את הנושאים השטחיים בחוזרים על עצמם שוב ושוב ושוב..
    ידידים- לא יודעת אם הם באמת כאלה.

חשבתי לעצמי, לאחר שקיבלתי מכתב מחברה בו היא כתבה, בין היתר- "אני לא יכולה להכריח אותך להשאר איתי בקשר, וקשה לי שאת נעלמת וחוזרת".
    שוב- לא מעניין.
    אבל בהחלט גורם לי לחשוב אם משהו לא תקין אצלי.

אני מאוד אשמח לתגובה

תודה רבה ושבוע נפלא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם אני זקוקה להשלמת טיפול? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/08/2012

ממליץ על בדיקה יסודית , מיפוי תרופתי, בירור גורמי דחק סביבתיים, זיהוי גורמים פסיכולוגיים, בניית תוכנית טיפול, קביעת יעדים ותכנון של הטיפול, תרופתי, פסיכולוגי ( CBT ) בירור גופני תזונתי ...
    לגבי פרטים אודות CBT ראי באתר שלי מידע זמין.
    בהצלחה !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לטיפול CBT

CBTIsrael
    06/09/2012

שלום לך,

אנחנו ממליצים לך לפנות לטיפול CBT - טיפול קוגניטיבי התנהגותי.
    טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) הינו טיפול קצר מועד המתמקד בדפוסי חשיבה והתנהגות בעייתיים שגורמים להפרעות רגשיות. במקום להתמקד במשמעות של אירועים מהעבר דרך שיחה כמו בטיפול דינמי, CBT עוזר לפתח דפוסים בריאים דרך תרגול של מטלות טיפוליות. מטרת התרגילים היא להגביר את הבטחון עצמי, להפחית את הצורך בשליטה ופרפקציוניזם, להפחית מחשבות מעוותות ומטרידות, ולהחזיר את תדירות ועוצמת הרגשות הלא נעימים לרמה נורמטיבית. אורך הטיפול בממוצע הינו בין 3-6 חודשים.
    טיפול CBT מתאים למגוון רב של בעיות.

צוות מכון CBT

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו