אבחנת הפרעות שונות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחנת הפרעות שונות
    אופיר
    27/08/2012

שלום,

אני בן 20. בגיל 17 אובחנתי עם הפרעת חרדה חברתית. אבחון פסיכודיאגנוסטי שעברתי במרכז בריאות הנפש ביפו איבחן אך ורק הפרעה זו. במהלך שירותי בצה"ל גורמי בריאות הנפש איבחנו לפי טענתם מספר הפרעות נפשיות שונות:
    הפרעה טורדנית כפייתית
    הפרעת אישיות גבולית/ קווים אישיותיים גבוליים
    קווים אישיותיים תלותיים
    קווים אישיותיים המנעותיים
    קווים אישיותיים נרקיסיסטיים.

להלן מספר שאלות: הכיצד שהגורמים האזרחיים מאבחנים דבר אחד בלבד ואילו צה"ל טוען לדברים נוספים? כמו כן, האם ייתכן שכל מה שציינתי קיים באדם אחד? שהרי אישיות נרקיסיסטית סותרת את הפרעת החרדה החברתית (לפחות לפי איך שאני רואה את הדבר).

בנוסף, באותו אבחון פסיכודיאגנוסטי נכתב כי: "לעיתים, במצב לחץ, עלולות להופיע הפרעות חשיבה קלות שעלולות לכפות את המציאות הפנימית על המציאות החיצונית בה נתקל." צה"ל לקח משפט זה וטען להפרעת אישיות גבולית. האם משפט זה מספיק על מנת לאבחן אדם עם הפרעה זו?

שאלה נוספת היא האם אדם שהשתחרר מצה"ל לאחר שירות של שנה בפועל עם סעיף ליקוי של קשיי הסתגלות יכול להיפגע מבחינה תעסוקתית? שהרי הוא השתחרר על נפשי...

בתודה מראש,

המשך שבוע טוב :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחנת הפרעות שונות

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    28/08/2012

שלום אופיר.

אינני יודע מה זה כל כך משנה אילו איבחונים דפקו לך באזרחי ואילו בצה"ל. אם אתה מרגיש טוב, אז הכל בסדר.

מי שהשתחרר מהצבא על סעיף נפשי, יכול אולי להיפגע בתעסוקה שקשורה למוסדות המדינה שיכולים לדעת על זה.

לגבי מקומות תעסוקה פרטיים, לא ניתן לדעת כלל האם שירתת ומה היה הפרופיל שלך. מסירת מידע כזה לגורם כלשהו בניגוד לרצונך מהווה עבירה פלילית שהעונש המירבי עליה הוא חצי שנה מאסר בפועל.

יתר על כן, אני שוחררתי על סעיף נפשי ואושפזתי ארבע פעמים, ואני עובד היום בהייטק.

מקווה שעזרתי לך,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשמוליק

אופיר
    29/08/2012

שלום שמוליק,

אני רוצה להודות לך עת תגובתך. יש לי מספר שאלות אלייך. אמנם הן אישיות אך אני מקווה שתוכל לענות עליהן.

1. בן כמה אתה?

2. על מה שוחררת מהצבא בדיוק? מה היה בסעיף הנפשי? דיכאון?

3. מה אמרת במקומות העבודה השונים לגבי השירות הצבאי? שהרי זה לא נשמע טוב..

4. מה הוביל אותך להתאשפז ארבע פעמים?

5. אני שמח לשמוע שאתה עובד בהייטק ושלמרות היציאה מהצבא והאשפוזים, אתה עובד בהייטק! כל הכבוד לך!!

אופיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

שמוליק
    30/08/2012

שלום אופיר.

1. אני בן 34.

2. אני ממש לא יודע מה היה האיבחון. קיבלתי טופס שכותרתו הייתה הודעה למלש"ב על החלטת ועדה רפואית שהיה כתוב בו שהוועדה מצאה אותי בלתי כשיר לשירות, ושינתן לערער על ההחלטה תוך 30 ימים. לא היה שם פירוט על האיבחון.

3. בראיונות עבודה אמרתי שרציתי ללמוד בישיבה ולהתגייס במסגרת הסדר, ובגלל איחור של כמה ימים, לא קיבלתי דחיית שירות.

החלטתי שיותר חשוב לי ללמוד בישיבה, ולכן ביקשתי פטור בשל המצב המשפחתי (שיקרתי ואמרתי שאני בן יחיד אע"פ שאני לא...).

עם זאת, אני רוצה להעיר שאם היום אני אנסה לחפש מקום אחר, אז אני חושב שאני אגיד ששרתי. יש בכך סיכון מסויים, שיכולים לבקש ממני איזה מסמך שמקבלים אותו בסוף השירות, אבל בינינו, הם מחפשים איש היי טק או מאבטח??

4. האישפוז הראשון היה תיכף אחרי קבלת הפטור.

האישפוז השני היה 11 שנים אחרי זה. הסיבה הייתה קשיים למצוא עבודה ולמצוא בת-זוג.

השתחררתי כעבור שבועיים. אבל שבועיים אחרי זה המצב שלי התדרדר, והגעתי לאישפוז שלישי.

האישפוז הרביעכי היה כשנתיים אחרי זה, והוא היה בהסכמה. הרקע לכך היה שבגלל תופעות הלוואי של התרופות שלא איפשרו לי לתפקד, מאסתי בחיים והיו לי רצונות לסיים אותם, אם כי זה עדיין לא הגיע לנסיון להתאבד.

5. תודה וחן חן.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנת הפרעות שונות - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    28/08/2012

שלום לך אופיר
    צריך להבדיל בין קווי אישיות להפרעת אישיות.
    כל אדם בנוי באופן ייחודי לו עם מגוון קווי אישיות וזה מה שהם ציינו שם..
    ההתגבשות האישיותית עשויה להיות כזו או אחרת וגם להיות מעורבבת ל'אשכול' מסוים..
    אז מבלי להיכנס לפרטי המקרה שלך שאינני מסוגל לעשות זאת מרחוק, הדברים הם די מורכבים ולא ניתנים לתשובה סתמית.
    כך או כך ממליץ לכולם לעשות מאמץ אישי אמיתי ולסיים את השרות שיש בו גם כדי להיות כור היתוך לעצמנו ולהמשיך ולעצב את האישיות שלנו להמשך חיים זורם יותר..
    בהצלחה לך בדרכך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לד"ר

אופיר
    29/08/2012

שלום ד"ר,

ראשית כל, תודה רבה על תגובתך.

הייתי מעוניין לדעת היכן קיימים מרכזי טיפול בביופידבק בארץ? לטיפול בחרדות כמובן..

יום טוב,

אופיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו