אי שפיות זמנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי שפיות זמנית
    yaron
    28/08/2012

אני עומד לפני משפט על החזקת סכין במועדון,
    כמה חודשים לפני כן - הייתי באישפוז פסיכיאטרי בגלל חרדות והייתי מטופל בקלונקס ורסיטל.
    המקרה קרה לפני יותר משנתיים והיום המצב שלי הרבה יותר טוב שאני אפילו לא צריך כדורים.
    העו"ד שלי רוצה לנסות לסגור לי את התיק על אי שפיות זמנית - השאלה שלי אם זה יכול לפגוע לי ברישיון נהיגה שהוא הכרחי לפרנסתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי שפיות זמנית

הוספת תגובה

• אי שפיות זמנית - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    28/08/2012

שלום רב,
    באופן כללי שלילת רישיון נהיגה בגלל בעיה נפשית נעשית אך ורק לאחר בדיקה במסגרת מכון בטיחות בדרכים ע"י איש מקצוע מוסמך וזה במידה ויש עדויות לכך שאדם סובל מבעיה נפשית שפוגעת בשיפוט שלו וביכולת שלו לנהוג. כדי לענות על השאלה שלך, יש צורך לבדוק את הנסיבות בהן אובנה אצלך בעיה נשפית, את מידת ההשפעה שלה על התפקוד ובפרט האם כתוצאה מבעיה הנפשית הייתה פגיעה ביכולת הנהיגה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי שפיות

yaron
    30/08/2012

אני התאשפזתי מרצוני במחלקה פסיכיאטרית ברמב"ם - בגלל בעיות שינה חמורות כתוצאה מחרדות והיפוכונדריה ובעיה בבלוטת התריס - בעקבות משברים אישיים,
    לפני האישפוז הייתי אצל פסיכיאטרים וטענו שיש לי אישיות סכיזואידית כי אין לי חברים כמעט...
    בדו"ח של הפסיכאטרים כתבו שיש לי הפרעת אישיות מקלסתר A ו C וגם שאני עם חרדות והיפוכונדריה.
    מאז האישפוז ובכלל כל החיים - לא היו לי בכלל בעיות עם רישיון נהיגה,
    מעולם לא שללו לי את הרישיון ומעולם לא הייתי מעורב בתאונת דרכים עם נפגעים.
    אני לא שותה אלכוהול ולא מעשן סמים.
    האם יש כזה דבר שבגלל שלא הייתי במעקב אצל פסיכיאטר - אז בגלל שהורדתי במינון קיבלתי עצבים וזה גרם לאי-שפיות באותו הרגע?
    האם יכול להיות שאין לך מחלת נפש אבל בגלל הורדת מינון של הכדורים - אתה יכול לעשות דברים של אי-שפיות?
    האם אפשר בגלל מקרה לפני שנתיים של שהחליטו שזה בגלל אי-שפיות זמנית - לשלול לי רישיון?
    האם פסיכיאטר מחוזי (או כל פסיכיאטר אחר) שבא לבדוק מקרה של מעשה פלילי (ללא ניפגעים) - יכול להחליט להעביר את זה למשרד התחבורה - אפילו שבעניין של התעבורה אני נקי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם לא היו עד עכשיו

שמואל
    30/08/2012

אין סיבה גם שיהיו, אם היית כבר בבית חולים הוא יכול לשחרר אותך על אי שפיות אבל
    תשאל מה יהיו ההשלכות של דבר כזה חוץ מהרשיון כי אם תסתבך במשהו יותר חמור
    תהיה לך בעיה רצינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא!!! לא יכול ולא יפגע, אין שום

שמואל
    30/08/2012

סיבה שזה יפגע, אבל אם אתה רוצה לעשות הצגה, אני מציע ללכת לעשות
    חופשה בכל מעצר או כל דבר אחר מאשר להיכנס לסיפור שלא תצא ממנו
    כל החיים, אם אתה רוצה להיות נרקומן בבקשה, זה מה שעשו לי, לא הייתי
    חולה אבל עשו אותי, זה לוקח שבועיים אולי אפילו פחות, אם אתה יכול תוציא
    אבחנה מפסיכיאטר אבל זה יעלה לך 5000 אלף שקל פלוס מינוס, זה כולה תיק
    של החזקת סכין אם זה היה נסיון לרצח משהו אחר, אני מאמין שאם זה תיק ראשון
    או אפילו שני יחיבו לך את זה שהיית במעצר בית ואם יש לך עורך דין טוב לא תורשע
    בכלל, צריך למצוא סיבה טובה למה היא היתה אצלך, אין מצב ששוטר עשה לך בדיקה
    בתוך הבר- מינן שם, בטח היה משהו ליד ועצרו גם אותך, כשומר מועדונים, היתה לנו
    הוראה להכניס אנשים עם סמים והמשטרה יודעת את זה סכינים בחיים לא!, אבל בדרך
    כלל הייתי אומר לו לשים במכונית גם לא מאמין ששומרים תפסו אותך עד שהמשטרה תבוא
    בקיצור אח שלי עזוב את זה, תשחק כמה משחקים, תוכל את השקשוקה של אבו-כביר
    לא ישלחו אותך לשאטה על תיק כזה, לא יודע איזה מחוז אתה אבל אל תעשה טעות, מי שחכם לא נכנס לזה, יש גם מחלקה מיוחדת לאנשים כמוך שם והייתי באחת כזאת לאחר
    זה כלא עם זריקות, לא נראה לי שזה ימצא חן בעיניך, גם בית חולים רגיל תנאים טובים
    אבל זה סמים, שאתה לא צריך אותם, ראיתי רוצחים שלא רצו להישאר שם ובכלל הכי טוב תחזור בתשובה תעזוב את כל החרטא הזאת ולא לאט תצא מזה כי גם מי שהולך
    למקומות האלו ומי שבפשע לא פחות חולה, עובדה שאדם רגיל לא ישים 150 דקירות לבנאדם על זה שלא אמר לו בוקר טוב, תרגיש טוב נשמה, מקווה שהתיק הזה יסתדר
    לא אמורים להגיש כתב אישום אפילו על דבר כזה, יש להם היום עבודה בשפע,
    קח, תיראה סירטון של אדם שהיה בכל הדרגות של הפשע גם במאפיה הבלגית,
    סתכל איזה דבר חזק זה, מלא אנשים התחזקו והחיים שלהם השתנו מהדבר הזה,
    שחסר שמן שמים שמן, אפשר להדליק את הנורית אבל זה לא עוזר צריך פשוט להוסיף
    שמן!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו