מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב של תרופותמרי01/09/2012
שלום רב !
אני נוטלת סרקוואל 200 XR ויפאקס 150 XR וקלונקס 0.5
תופעת הלוואי שמפריעה לי היא תיאבון מוגבר ועייפות זה ברור לי שזה מהסרקוואל.
מה אני יכולה לעשות להפחית במינון שלו? כמובן עם הרופא שלי.
חשוב לציין שאת הקוקטייל הזה אני לוקחת כ3 שנים לערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קחי אחריות
שמוליק02/09/2012שלום מרי.
אכן הסרוקוול, כמו שאר התרופות האנטי-פסיכוטיות, מרדימה וגרמת להשמנה. גם אני עברתי את זה. ההשמנה אמנם לא כל כך הפריעה לי, אבל העייפות הוציאה אותי מדעתי.
אני אמין שעיקר הטיפול בבעיות נפשיות אינו ע"י תרופות. בתרופות צריך להשתמש רק כשאין ברירה אחרת, או כאשר לא סובלים מתופעות הלוואי.
חוסר איזון כימי במח, שאותו התרופות אמורות לפתור, אינו הגורם היחיד לבעיות נפשיות, ולכן בדרך כלל ניתן טיפול נוסף לטיפול התרופתי. אני מאמין שהטיפולים האלה - הם העיקר.
הרופאים אינם ממהרים להוריד מינון של תרופות; אני החלטתי על דעת עצמי להפסיק את התרופות, והודעתי על כך לפסיכיאטרית שטיפלה בי. היא כמובן התנגדה, אך כיבדה את החלטתי. היום, כעבור שכנתיים וחצי, היא מסכימה בדיעבד שזה היה צעד נכון.
זה נכון, שהמחקרים מראים, שהפסקת תרופות עלולה לגרום להחמרת המצב, וצריך לקחת את זה בחשבון.
אם את חושבת שאת מספיק אחראית, ושאם תהיה חלילה הדרדרות במצב, שאז כנראה שיהיה צורך בתרופות, יהיה מי שיבחין בכך מבעוד מועד, ומבחינתך, את תסכימי לקחת תרופות עד יעבור זעם, אפשר לחשוב על הורדה או הפסקה בניגוד לדעתו של הרופא שמטפל בך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מרי02/09/2012שמוליק אני מודעת היטב להשפעה של התרופה עליי וגם על ההשפעות של ההפחתה.אך מבחינה פסיכולוגית אני לא חזקה מספיק להפחית במינון משום שעדין יש לי עליות וירידות במצבי מתח .ברגע שאהיה מחוברת כמו שאתה עשית אפחית את המינון בעצמי.את כול הקוקטייל הזה הרכבתי לעצמי לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב של תרופות - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק02/09/2012מרי שלום: אכן הסרוקוואל עלול ליגרום לעליה בתיאבון ולעליה מסוימת במשקל, אפילו במינונים נמוכים-במידה וכעת את מאוזנת מבחינה נפשית אז יש באמת אפשרות אופציה לנסות ולהוריד במינון- הרבה פעמים ירידה קלה במינון מסייע ו"מתקן" את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)