מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת נטילת ריספרדל 1 מ"גשירה02/09/2012
שלום,
לפני כשנתיים בסיום י"ב יצאתי לשירות לאומי מחוץ לבית.
בכל שנות לימודי בתיכון הרגשתי דחוייה חברתית ולא מקובלת.
ביציאה לשירות נכנסתי לחרדה חברתית, לא הצלחתי לתפקד ונאלצתי לחזור הביתה ולהמשיך את השירות קרוב לבית על מנת שאוכל לחזור סוף כל יום הביתה. יש לציין שגם שהייתי קרוב לבית היה לי תקופה של חרדות ולחץ.
פניתי לפסיכיאטר שהמליץ ונתן לי "פלוטין 20" להורדת החרדות.
לקחתי את הכדור במינון שהפסיכיאטר אמר לי כחודש וחצי ואז הגעתי למצב של "מאניה", כמובן מיד הפסקתי את נטילת הכדור מכיוון שהייתי מאד עצבנית, לא קשובה, לא רגועה ולא ישנתי.
לאחר כחודשיים ללא כדורי הרגעה וללא שום כדור חזרתי למה שהייתי.
שנה שעברה התחלתי שירות לאומי שנה שניה ושוב רציתי לצאת מהבית ואכן יצאתי.
גם בשנה הזאת היה לי מאד קשה חברתית עם הבנות בדירה אבל למרות הכל שרדתי וסיימתי את השנה בהצלחה.
לפני כחודש סיימתי את השירות והיה לי תוכנית להתחיל לימודים כעבור שבועיים לאחר סיום השירות.
לפני כשבועיים שוב נתקפתי בהתקפת "מאניה", לחץ אדיר, לא הצלחתי לישון, בכי פתאומי וחזק, בלבול מאד גדול, קפיצות מנושא לנושא ללא שום קשר לשיחה.
פנינו שוב לפסיכיאטרית והיא נתנה לי ריספרדל 1 מ"ג.
יש לציין שאני לוקחת את הריספרדל כעשרה ימים ולאחר שלושה ימים אפשר להגיד שכבר התאזנתי פחות או יותר (מבחינת להפסיק לקפוץ מנושא לנושא וכו..)
הבנתי שלריספרדל לוקח מינימום של שבועיים עד שלושה עד שהוא מתחיל לפעול ולהשפיע.
אני חושבת שהיה לי איזה משברון קטן שעברתי אותו בלי שום קשר לריספרדל.
נכון לעכשיו אני בסדר גמור גמור, לא מדברת שטויות יותר בפוקוס, ישנה בלילה וכו.
יש רק בעיה אחת, אני לא מרוכזת. לא מסוגלת לשבת מול הטלוויזיה, לקרוא ספר או לשבת בלי לזוז למשך זמן. מרגישה שכל הזמן חייבת לזוז.
קראתי של - 26% מהאנשים שנוטלים ריספרדל סובלים מתופעה של תזזיתיות ואי שקט.
השאלה שלי היא האם אני יכולה להפסיק לקחת את הריספרדל?
והאם אם במידה וזה יחזור לי בעתיד אני אוכל לקחת את הריספרדל שוב כאילו לא הפסקתי? (יש לציין שאני נוטלת את הריספרדל רק כעשרה ימים עכשיו, אז לא יודעת כמה זה הספיק להיכנס למערכת..)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת נטילת ריספרדל 1 מ"ג - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור02/09/2012שלום רב,
הפסקה מוקדמת מידי של התרופה עלולה להעלות סיכוי לחזרתם של התסמינים מהם סבלת ואשר בגללם הומלץ על הטיפול. יש לציין כי את נוטלת מינון מאוד נמוך של התרופה, כך שלא סביר שהתופעות שאת מתארת אלו הן תופעות לוואי. (הרבה יותר סביר כי אלו הן שאריות של מניה). בכל מקרה, חשוב להדגיש כי אין להפסיק טיפול ללא התייעצות עם הרופא במקרה ויש לך ספקות לגבי הטיפול (וזה בסדר גמור), חשוב לשתף את הרופא בהן ולנסות ביחד להגיע לפתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך גם להפעיל שיקול דעת עצמאי
שמוליק03/09/2012שלום שירה.
אכן, ריספרדאל במינון של 1 מ"ג ליום הוא נמוך מאד, אבל גם במינון נמוך יכולות להיות תופעות לוואי.
אני לקחתי ריספרדאל, אבל במינון הרבה יותר גבוה, 4 מ"ג ליום. החלטתי על דעת עצמי להפסיק, בגלל תופעת הלוואי של עייפות חזקה שלא איפשרה לי לתפקד.
הודעתי על כך לפסיכיאטרית שטיפלה בי. היא התנגדה להפסקת התרופות, אך כיבדה את החלטתי. היום, לאחר שנתיים וחצי, היא מודה בדיעבד שזה היה צעד נכון. המסקנה היא שגם כאשר צריך ונכון להפסיק, לא בטוח שהרופא יגיד להפסיק.
זה נכון שההפסקה עלולה לגרום להדרדרות במצב, אבל במקרה שלך, שאת עירנית ומודעת למצבך, אני בטוח שתוכלי לעצור את ההדרדרות מבעוד מועד.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)