מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לדיכאון.25/02/2008
היי... אני מנסה לאבחן אצלי בעיה שאולי קשורה לדיכאון.
אני לא חש ממש דיכאון אלא פשוט אין לי אושר.. אני לא מרגיש ב99% מהזמן שאני מאושר ושטוב לי. אני לא מצליח לחייך מתור רצון... הכי קרוב שאני יכול זה חיוך מאולץ
לעומת זאת זכורים לי כמה תקופות ממש קצרות בחיים שהרגשתי תחושת אושר.
לאחרונה באה עלי למזלי תקופה קצרה כזאת וניסתי לבחון אותה. שמתי לב לדברים שטיפה קשה להסביר אבל אני ינסה כמה שאני יכול:
שמתי לב לכך שבתקופה הטובה הכל נהיה ברור ואני שם לב לפרטים שבתקופה לא טובה אני לא שם לב. לדוגמא אם אני רגיל לשמוע שיר מסויים הרבה ואז אני נכנס ל"תקופה הטובה" ואני שומע את השיר הזה אני שם לב בו להרבה יותר צלילים ודברים והוא נישמע לי יותר "צלול". כך לגבי הרבה דברים... גם העולם ניראה יותר צלול וכל דבר שאני שומע או רואה...
האם זה יכול אולי סימפטומים של דיכאון שאני לא רואה רוב הזמן פרטים קטנים והעולם ניראה מבחינתי כזה "מעורפל"?
עוד משהו זה שבתקופות הטובות שלי אני באמת מרגיש אושר ומסוגל לחייך באופן טיבעי... וזהו זה הכי ברור שאני יכול להיות לגבי מה שמפריע לי..אני מקווה שמשהו יהיה מובן ומקווה שתוכלו לייעץ לי מה יכול להיות הבעיה שלי...
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לדיכאון
26/02/2008בדרך כלל עדיף לא להיות המאבחן של עצמך במיוחד כאשר מדבור במצבים ממושכיך. המצב שאתה מתאר נראה מתאים לאבחנה של הפרעה דיסטימית.
תפנה לגורם מטפל כדי להחליט איך לנהוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
סתם אחד27/02/2008היי ותודה על התגובה
חיפשתי ובדקתי על הפרעה דיסטימית ולא ראיתי שם דברים ותחושות כמו שרשמתי
למרות זאת ראיתי כמה סימפטומים שלא רשמתי בהודעה הראשונה במיוחד התחושה של האשמה והדיכאון שלא שמתי לב אליו שהוא קיים
במה למעשה שונה ההפרעה הזאת מדיכאון "רגיל"?
איזה תרופות ניתן כדי לטפל בהפרעה זאת?
שוב תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
29/02/2008הפרעה דיסטימית מטופלת כדיכאון רגיל עם אותם התרופות אך יתכן שליותר זמן. אני מבין שעברתה על האתר של mind clinic עם אכן עשית זאת, האם תוכל לתת לי feedback עליו? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפידבק
.01/03/2008כן. איפה נותנים פיבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפידבק
04/03/2008אפשר כאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)