מתח וחרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתח וחרדה
    אבי
    09/09/2012

שלום רב.
    לפני כמה חודשים קיבלתי מכה בראש בזמן העבודה.מאז,בהדרגתיות התפתח אצלי דיזינס שמפריע ומשפיע עליי בחיי היום יום.תופעות כמו שיוט של הראש,ראש קצת כבד,כאב קל ולחץ קל בעיניים,צורך לשפשף את שרירי העיניים,בלבול קל,חוסר ריכוז וכו.......מעין תחושה של טשטוש חושים.התופעות הן במיוחד במצב עמידה והליכה.כשאני שוכב או חצי שוכב התחושה נעלמת.כשאני יושב אני כמעט ולא מרגיש,אך דווקא כשאני אוכל אני מרגיש זאת בהחלט.אני מרגיש זאת ברוב שעות היום עם עליות וירידות,שוב במיוחד במצב עמידה וכשאני יושב לאכול.
    הייתי אצל נוירולוג וא.א.ג.עשיתי את כל הבדיקות האפשריות והכל יצא תקין.יש לי רק עוד בדיקה אחת שנקראת PET CT שעליי לעבור ואם גם היא תצא תקינה כנראה שהרופא לדבריו יפנה אותי לפסיכיאטר כי הוא לא מוצא לדבריו שום ממצא אורגני.
    בנוסף עקב המצב שנמשך כבר כמה חודשים פיתחתי מצב של מתח וחרדה מהמצב שבו אני נמצא,חסר אונים וללא פתרון למצבי והורדתי ממשקלי 4 ק"ג אך ששמתי לב לכך לאחר שהעירו לי שרזיתי(ואני בחור רזה)תפסתי את עצמי והתחלתי לאכול וחזרתי כמעט למשקלי הקודם.
    בייעוץ עם רופא המשפחה אני מטופל כבר חודש וחצי ברמוטיב אך לצערי ללא תוצאות למעט העלייה במשקל.
    יש לציין ששנה לפני המקרה הנ"ל נתפס לי הצוואר חזק מאוד למשך שבוע ושבועיים לאחר שעבר לי הצוואר נתפס לי שוב חזק יותר למשך שבועיים וחצי ומאז אני בחרדה שהצוואר ייתפס לי...העניין מעסיק ומטריד את מוחי הרבה במשך היום עד שהגיעה המכה בראש ואז המצב החמיר והופיע לי הדיזינס.
    רציתי לדעת בבקשה....
    1.האם ייתכן מצב של דיזינס כמו שאני סובל ממנו ממצב של מתח סטרס וחרדה,
    למרות שהתחלתי לסבול מהדיזינס יום לאחר המכה בראש ללא סימנים מוקדמים-למרות שהדיזיס התחיל במינון נמוך מאוד ולאחר חודש בערך הלך והתעצם?
    2.מה הטפול לכך?
    3.במצב נתון כמו שלי במידה ואני פונה לפסיכיאטר בענייני האם זה יכול לסכן את רשיון הנהיגה שלי?אילו השלכות יש לאדם הפונה לפסיכיאטר אשר נמצא במצבי?כי לפי מה שהבנתי הפסיכיאטר חייב לדווח לרשויות על אדם,מטופל הנמצא במצב זה או אחר....
    תודה
    אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתח וחרדה

הוספת תגובה

• מתח וחרדה - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    10/09/2012

שלום רב,
    לעיתים קרובות, אם לא תמיד, חרדה מלווה בתסמינים גופניים שונים, כולל אלו שאתה מתאר. ניתן להניח שבעת התאונה חווית מצוקה משמעותית וכתוצאה מכך הופיעו תסמיני החרדה. כל זה נכון כמובן אך ורק אם נשללו סיבות נוירולוגיות למצבך.
    כיום, הטיפול המומלץ בהפרעות חרדה ודיכאון הוא הטיפול בתכשירים מקבוצת SSRI כגון ציפרלקס, סרוקסאט, לוסטרל ואחרים. מאוד חשוב לעבור הערכה מקיפה אצל איש מקצוע פסיכיאטר כדי להתאים את הטיפול באופן נכון ובהמשך להיות במעקב כדי לעקוב אחרי תוצאות הטיפול.
    עצם הפניה לפסיכיאטר והתחלת הטיפול לא אמורים להוות סכנה לרישיון הנהיגה. הדיווח למשרד התחבורה ע"י פסיכיאטר או גורם רפואי אחר מתבצע אך ורק במקרים בהם הרופא (ולא דווקא פסיכיאטר) מתרשם כי נהיגתו של האדם עלולה להיות מסוכנת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו