האם ישנה בעיה בטיפול משולב ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם ישנה בעיה בטיפול משולב ?
    אחיאל
    11/09/2012

שלום אני בן 23 שבוע שעבר עברתי אבחון הפרעות קשב וריכוז. אני סובל מההפרעה כולל הפרעות דיכאון וחרדה. לא מזמן גם עברתי פרידה שמטרידה אותי לא מעט. הרופא המליץ לי ליטול ויפאקס וריטלין. רופאת המשפחה המליצה לי לקחת את הויפאקס כדי לתת לגוף להתרגל לכדור ובהמשך שיחלפו התופעות לוואי להתחיל בריטלין.
    לאור מה שקראתי ברשת השילוב בין התרופות לא הכי מומלץ?...
    מה דעתכם? בכל אופן כבר נטלתי 5 כדורים מהוויפאקס הייתה לי שתי תופעות לוואי.
    דיכאון עמוק. והרגשתי כאילו המח שלי מתחמם באיזור המצח..
    בכל אופן כבר אין לי תופעות אלו מתי לפי דעתכם אפשר להתחיל להשתמש בריטלין? והאם כדאי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם ישנה בעיה בטיפול משולב ? - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    11/09/2012

שלום רב,
    באופן כללי אני נוטה להסכים עם רופאת המשפחה שלך משתי סיבות. האחת היא שיתכן והטיפול בויפאקס בפני עצמו יעזור וישפר את התסמינים של הפרעת קשב וריכוז, מאחר והרבה פעמים ריכוז נפגע כתוצאה מדיכאון ו/או חרדה עד כדי כך שבעת מצבים אלו מאבחנים הפרעת קשב וריכוז גם אצל האנשים שלא סובלים ממנה. הסיבה השניה היא זאת שעליה הצביעה רופאת המשפחה: שתי התרופות עלולות לגרום לתופעות לוואי והשילוב ביניהן מלכתחילה עלול להעצים זאת פי כמה וכמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו