שרירים מכווצים בקרקפת מדי פעם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירים מכווצים בקרקפת מדי פעם
    אבי
    12/09/2012

שלום רב,

אני לוקח סימבלטה (ראה הודעות קודמות שלי אליך) נכד חרדה.
    רציתי לשאול , לעיתים אני מרגיש שהקרקפת שלי ממש תפוסה , כל השרירים מכווצים, וזה גורם ל"שוק" ולהיותי רדום כזה..למה השרירים נתפסים? איך אפשר לשחרר אותם לתמיד ושזה לא יחזור על עצמו??.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שרירים מכווצים בקרקפת מדי פעם - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/09/2012

יש לברר האם מדובר בתגובה למתח נפשי, לאחר מכן לשלול תופעת לוואי לא טיפוסית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה

אבי
    19/09/2012

לא מדובר בתופעת לוואי מפני שהתופעה הייתה קיימת לפני טיפול תרופתי,

באם מדובר בהתכווציות עקב מתח נפשי/חרדה מה עושים??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכיר מקרוב

דני
    22/09/2012

אני סובל מחרדה בעשר השנים האחרונות. חרדה כללית והתקפי פאניקה.
    מכיר את הסימפטום הזה היטב, התופעות שלי התחילו מזה. שרירים תפוסים - עד כדי מאובנים, מסביב לקרפקפת. גם בפנים. גיליתי שיש שרירים במקומות שלא ידעתי שיש (מסביב לקרפקפת למשל).

אני כותב בעיקר לספר לך על הנסיון שלי, שזה חלק מתופעות החרדה עצמה.

טיפול? טיפולים בחרדה. תרופתי \ שיחתי \ אלטרנטיבי לסוגיו - מה שמקובל עליך. אבל שרירים תפוסים זה סימפתום קלאסי של חרדה.

כל זה לא אומר כמובן שלא חשוב לשלול גם אפשרות של תגובה לתרופה. למרבה הקושי, חוץ מהסבל עצמו אנחנו גם מנבטים בחושך בדברים הללו. אבל זה לא אומר שאי אפשר לנבט. זה קשה, לוקח זמן. לא הייתי מצפה לשינויים ברוח "להעיף את זה אחת ולתמיד". כל תהליך של היכרות עצמית אינטימית יותר מועיל (איפה בדיוק אתה מרגיש את המתח? מתי הוא מופיע? אם תדמיין לרגע שיש למתח הזה רצונות - איזה קול הוא היה רוצה להשמיע? או לומר משהו, או לגרום לך לעשות משהו.)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועכשיו קראתי את התגובה שלך

דני
    22/09/2012

שגם אצלך התופעה היתה קיימת לפני התחלה של כל טיפול תרופתי. אז שללת אפשרות אחת, מה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו