הפסקת ציפרלקס במכה אחת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת ציפרלקס במכה אחת
    מאור
    17/09/2012

שלום, אני בן 19 ולאחר כ-5 שנים של דיכאון עמוק הייתה לי התמוטטות נפשית וגמרתי בבית חולים, אובחנתי ב-4 הפרעות אישיות ודיכאון קליני וסופסוף הסכמתי לקחת כדורים; הייתי אצל פסיכיאטרית שרשמה לי 10 מ"ג ציפרלקס, פעם ביום; במשך חודש לקחתי ולא הרגשתי שום דבר, חוץ מפגיעה בהגעה לאורגזמה [החשק המיני לא ירד, אבל פשוט לקח לי לפעמים שעתיים לגמור וזה פשוט הציק]. הלכתי אליה שוב, והיא הכפילה לי את המינון ל-20 מ"ג ביום, ובמשך חודש גם זה לא עזר. היא אמרה שכנראה שיש לי דיכאון עמיד לתרופות וקצת לפני שגמרתי את החפיסה של ה-20 מ"ג חוויתי התקף דיכאון חזק; כמה חזק? בואו נגיד את ככה, אני מאוד מאוד נגד עישון, אלכוהול וסמים, כל חיי הייתי; מעולם לא נגעתי בשום דבר, לא משנה כמה ניסו לגרור אותי או ניסו לגרום לי לפחות לנסות, מעולם אלכוהול לא נגע בפי; באותו לילה שחטפתי את התקף הדיכאון זה היה כ"כ חמור עד שהכרחתי את חבר שלי לדחוף לי אלכוהול לפה, העיקר כדי להסיח את דעתי מהדיכאון שמא אפגע בעצמי. הבנתי שהכדורים לא עוזרים לי בכלל והפסקתי ליטול אותם במכה, לא היו שום תופעות לוואי נפשיות או פיזיות כי כאמור, הכדורים לא השפיעו עליי מלכתחילה אפילו. תוך יום מהפסקת נטילת הכדורים התפקוד המיני חזר לעצמו, וכשלושה ימים לאחר ההפסקה התחלתי להרגיש סחרחורות מוזרות כאלה שתוקפות אותי כל כמה שניות, זה פשוט מגיע בבום ועובר, ולומר את האמת? זה פשוט מציק. אני מניח שזו תופעת לוואי של ההפסקה, שאלתי היא מתי זה יפסק.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת ציפרלקס במכה אחת

הוספת תגובה

• הפסקת ציפרלקס במכה אחת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/09/2012

אכן, לפי התיאור מתאים לתופעות גמילה.
    יכול להימשך ממספר ימים עד שבועות , מאוד אינדיבדאולי.
    טעות להפסיק באופן חד, ממליץ להתיעץ עם רופא מטפל , על מנת להפחית את הסבל בתהליך וכן להעריך מחדש את הצורך בטיפול נוגד דיכאון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו