מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרובת משפחה במצב מאני ללא תרופותדני22/09/2012
שלום
(חשבתי שכבר שאלתי את השאלה הזו, אבל לא קיבלתי תגובה, ואני לא רואה אותה בפורום. אז אשאל שוב)
קרובת משפחה שלי, בשנות החמישים המאוחרות לחיה, סובלת משילוב של הפרעות נפשיות משנות העשרה שלה. האחבון הוא הפרעה דו קוטבית + סכיזופרניה פרנואידית. דברים רבים וקשים עברו עליה ועל המשפחה במהלך השנים. בגיל צעיר היו נסיונות התאבדות. היו כמה אישפוזים ארוכים (חצי שנה).
האשפוז האחרון היה לפני עשור. מאז היא נמצאת באיזון סביר, לוקחת תרופות ולא מגיעה הרבה למצבי קיצון.
עד לאחרונה.
בחצי השנה האחרונה היא עוברת פאזה מאנית, שהולכת ומחריפה. היא מלאת אנרגיה (דבר טוב כשלעצמו). מתקשה לישון. הפסיקה לקחת תרופות מכיוון ש"היא בריאה וכל האנשים כאן מסביב חולים". היא מתזזת כמו חיה פצועה, מתקשרת לאנשים שהיא בקושי מכירה, פונה לאנשים ברחוב. אקטיבית מאד, חלק ארי מזה אקטיביות סרק. אגרסיבית (מילולית, לא פיסית - אף פעם).
היא חיה עם אמה שלה בעשור האחרון, ועכשיו תעבור לגור לבד כי החיים אתה הפכו בלתי נסבלים עבור האמה.
ועתה לדילמה.
במשפחה יש קולות שקוראים לאשפז אותה. במצבה זה כנראה אומר אשפוז כפוי, כי היא לא חושבת שהיא צריכה עזרה כלשהי.
אני חושב שזו אפשרות איומה. לא בהכרח שגויה בכל מצב, אבל איומה. אשפוז כפוי זו פעולה אלימה ברמה כזו, שצריך סיבות מאד ברורות וקיצוניות למה לעשות אותה. זה גרוע בהרבה מכליאה בכח, כי באשפוז תהיה התערבות כפויה במערכת העצבים שלה.
ואני רוצה להבין בבירור מה הסיכונים. נכון, היום קשה מאד לתקשר אתה, היא עצמה מתקשה לתפקד, מבזבזת כסף שאין לה, שכנים נרתעים ממנה. אך היא לא מוצאת לנכון לקבל טיפול רפואי, ואני לא מוצא בינתיים במצב הזה הצדקה מספקת לאלימות הקיצונית של אשפוז כפוי.
אז, מה גרוע מזה יכול לקרות? אם היא ממשיכה לא לקחת תרופות, והמצב ממשיך להקצין - לאן הוא יכול להגיע? מה המחירים שהיא משלמת על המשך המנעות מטיפול רפואי?
תודה רבה
נ.ב. ברור לי לחלוטין שהתשובות שמתקבלות כאן לא מהוות עצה רפואית מוסמכת מכיוון שאין היכרות עם החולה. עם זאת הן מהוות עצה מועילה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק23/09/2012שלום דני.
אע"פ שאני ממש לא חסיד גדול של תרופות פסיכיאטריות, אני חושב שמקרה הזה שאתה מתאר אין ברירה אחרת מלבד אישפוז כפוי.
האפשרות השנייה היא להשאיר את המצב כמות שהוא. היה כבר מישהו שניסה את זה, חפש בגוגל "מנחם בן". הבן שלו עבר משבר פסיכוטי חריף, אבל הוא החליט שלא לאשפז אותו. כעבור חמישה חודשים הוא התייצב.
הסיכון העיקרי הוא בכך שהיא עלולה לפגוע בעצמה או בסביבתה ( במקרה של חשש לפגיעעה בסביבתה, השכנים יכולים להתלונן עליה).
במקרה הזה, אני רואה סוף לא טוב, כי ככל הנראה אחרי שהיא תתייצב, היא תגיע למסגרות שיקומיות שבהם מכריחים לקחת תרופות, שגורמות לתופעות לוואי שאינן מאפשרות באמת להשתקם, ולא נראה לי שמישהו יהיה מוכן לקחת אחריות.
כל טוב וגמר חתימה טובה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)