מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימבלטהיעל25/09/2012
שלום,
אני בת 31 וכבר כמה שנים סובלת מהפרעת שינה שמתבטאת בהתעורריות במהלך הלילה, ואחר כך קושי להרדם, מה שמוביל לעייפות שמפריעה לתפקד במהלך היום.
במעבדת השינה אמרו שאולי זה על רקע נפשי.
למרות שאיני בדיכאון חשבתי שאולי זאת חרדה בגלל כל המצב הבריאותי או בכלל.
אני כבר חודשיים לוקחת סימבלטה 60 מ"ג בבוקר ואני לא רואה בכלל שיפור אני מבחינת העייפות או איכות השינה... המצב נשאר כשהיה והעייפות עדיין קשה, והשינה עדיין לא איכותית.
רציתי בבקשה לברריכו:
1. האם העלאה ל 120 מ"ג תוכל לשפר את המצב, או שרוב הסיכויים שאם 60 מ"ג לא עשה כלום אז מינון יותר גבוה גם לא?
אני תוהה כם אם כדאי לקחת את הסיכון ואם חס וחלילה ב 120 מ"ג לא יכול להגרם סינדרום סרטונין.
. 2. יש לי בקע בסרעפת ורלפוקס ואני לוקחת את התרופה קונטרולוק שממש מורידה את חומציות הקיבה למינימום(מינון גבוה מאוד).
האם התרופה סימבלטה זקוקה לחומצה בקיבה כדי להספג בצורה טובה או לאנזיני עיכול בצורה מספיקה?
אני תוהה אם להוסיף תוסף של אנזימני עיכול ואם זה יוכל לעזור, ואולי התרופה לא נספגת אצלי טוב.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבלטה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2012מומלץ ראשית לשלול בעיה גופני, אאג, הפרעת שינה, יש לישקול לפנות למעבדת שינה.
באם את קמה עם יובש בגרון וכאבי ראש -- דום נשימה בשינה , SLEEP APNEA
באם את ישנה 7 שעות או יותר ועדין זקוקה להרבה ממריצים, קפה וכו.. חשד ל היפרסומניה.
יש לשלול סרולוגיה למחלות וויראליות , כגון CMV EBV ...
סימבאלטה לא אמור להיות במינונים גבוהים להפרעות שינה, החלק המעורר היינו השפעה על נוראדרנלין ומיותר לעלות גם סרוטונין, תופעות לוואי מיותרות.
תרופה יעילה בעיירנות , מודפניל , PROVIGIL , מאושרת בסל הבריאות להפרעות שינה ראשוניות, מחלות ניורווגיות ( טרשת נפוצה) וכן בקופות מסויימות להיפרסומניה ואו בעיות הקשורות למשמרות עבודה.
באופן פרטי, התרופה לא זולה , בסביבות 400 שח לכדור 100 מ''ג.
בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)