קלונקס או ציפרלקס?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קלונקס או ציפרלקס?
    מורן
    07/10/2012

שלום, בת 30, לפני 12 שנה התחילה לי חרדה (פאניקה כללית) עקב טראומה, לאחר מכן במשך השנים התחילו התקפי חרדה. דיכאון לא הייה מעולם (אם כן קליל ותקופתי ולא כזה שמונע כל פעילות או הנאה). ב5 שנים אחרונות נוטלת קלונקס, שימוש יומיומי של עד 0.5 מ"ג (ולא מעבר לכך, כמות קבועה). בשנים האחרונות אני ללא פאניקה כללית מעט יופ פה יום שם פעם בכמה חודשים, התקפי חרדה אין כלל יש רק לפעמים חשש מהתקף חרדה בסיטואציות מסויימות, שבדכ מצליחה להעלים אותו. בכללית אני מרוצה מההתקדמות שלי, אני מתפקדת וחיה ומתחזקת כל הזמן יותר.

אני בדילמה כיום אם להמשיך כך עם הקלונקס (הוא מרגיע אותי פיזית ונפשית אני מרגישה את זה אפילו לאחר 5 שנים) או להתחיל טיפול תרופתי בציפרלקס (או אחר ממשפחת SSRI שימליץ רופא). ההתלבטות שלי היא בעיקר מחשש שהקלונקס עושה תופעות לוואי, ואיני יודעת האם זה ייתכן או שלא ייתכן בכמות הנ"ל שאני לוקחת. ברשותכם אני יתאר מס תסמינים ואודה לכם אם תאמרו לי אם ייתכן שנטילה יומיומית של 0.5 מ"ג (לרוב פחות אפילו) גורמת לכך:

1. בשנה האחרונה קשיי נשימה קשים, ליחה מוגברת, הפסקת נשימה מס פעמים מתוך שינה. (עוברת כעת בירור ריאתי, בעוד מס ימים סי טי)

2. שנה וחצי אחרונות קשיי ריכוז, בילבול והפרעות זיכרון. קושיי להתרכז אפילו בחשיבה או תכנון או ריכוז פנימי. בדיקה נוירולוגית תקינה.

3. חצי שנה אחרונה חלומות כמעט כל לילה, כאשר בדכ עד לפני כן לא היו לי כמעט חלומות ובוודאי לא כאלו, עמוסים, מוזרים, לא הגיוניים, מתישים.

הייתי מאוד רוצה להמשיך כך עם הקלונקס ואולי אף בהמשך להפסיק לגמריי (לא כרגע אבל, כי אני לפני ניתוח מסויים שבלחץ ממנו) , אבל אני תוהה אם ייתכן שהתופעות הנל איכשהו קשורות לסיליקון? האם אחרי שנים של לקיחה פתאום יכולות להיות כאלו תופעות?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס או ציפרלקס?

הוספת תגובה

• תיקון

מורן
    07/10/2012

בשאלתי בסוף, האם התופעות האלו קשורות לסיליקון* התכוונתי לכתוב לקלונקס* לא סיליקון. (הניתוח שצריכה לעשות הוא נייתוח להחלפת שתלי סיליקון בחזה לכן התבלבלתי) תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחי הקלונקס

אובדני
    08/10/2012

היי גם אני כמוך עברתי חרדות וחרדות מהחרדות וניסיתי מלא כדורים, מנסיוני הציפרלקס לא כזה מועיל לחרדה ואין כדור גאוני יותר מהקלונקס, אין ספק שמוכרים לי חלק מהתסמינים שאת מתארת, אצלי זה בעיקר בלבול, עייפות לאחר שעתיים מזמן הנטילה, אבל עדיין הוא היחיד שעובד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועדיין מחכה לתשובת הרופאים

מורן
    08/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ?

דוד
    11/10/2012

גם אני בדיוק באותה דילמה אשמח לדעת מה את עושה בנידון לזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דוד

מורן
    12/10/2012

אני ממשיכה כרגע עם הקלונקס עד שאפגש עם רופא פסיכיאטר , מה שלא עשיתי כבר שנים.
    תפגש עם פסיכיאטר ותתאר לו את הדילמות שלך זה הדרך הנכונה ביותר. שבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונקס או ציפרלקס? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    11/10/2012

לדעתי יש לנסות להפסיק ולהיגמל מקלונקס ( במיוחד על רקע נשימה, ריכוז...)
    יש לברר את הצורך להמשך טיפול תרופתי ואו בשיחות, CBT ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דר, ושאלה נוספת בבקשה

מורן
    12/10/2012

יש לי מאוד רתיעה מתרופות, אבל תוהה אם CBT או שיחות יוכלו לעזור לי. אומנם הפסיכיאטר אמר לי שזה חרדות בלבד מה שיש לי (אפילו דיכאון הוא שלל.. והאמת שלעולם לא הייתי בדיכאון רציני גם בשיא המצוקה אני משתדלת להיות אופטימית ולמדתי שזה חלק חשוב בהצלחה שלי להתגבר) אבל הרגשה שמלווה אותי כבר שנים, ואני יודעת שזה הזוי להגיד, זה שאולי אני משוגעת או עומדת להשתגע. במיוחד שוב בחודשים האחרונים לאחר שנים שזה לא הייה, פתאום אני כל לילה חולמת מלא חלומות שכולם משונים וללא הגיון, ואני מרגישה כאילו אני לא חווה את העולם כמו שכולם, הכל "גדול עליי" ומפחיד,(לא הכל, בעיקר פעולות שאינן קבועות או חלק מהשגרה שלי) ואני בתחושה כאילו הראש שלי לא מתפקד כמו שצריך. זה גורם לי לא לסמוך על עצמי בקטע של להיות אני לא יתאר פה את כל מה שמרגישה אבל השאלה אם CBT ושיחות יכולים אולי להועיל? אני חושבת שמצבי הוחף לאחרונה גם כי אני לפני ניתוח שמאוד חוששת לעשות אולי זה משפיע עליי בלי שאני יודעת.

קשה לי להפסיק את הקלונקס כי אני נכנסת לתחשות פאניקה כללית אם לא לוקחת. (תחושת אימה, פאניקה), נמאס לי לחיות ככה אני רוצה חיים מלאים ונורמלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ.ב

מורן
    12/10/2012

*לא לסמוך על עצמי בקטע של להיות - לא השלמתי את המשפט, בקטע של לתפקד ללא פחד או לבצע פעולות יומיומיות.
    כלפי חות וכלפי אנשים אחרים אני מצטיירת כמאוד הגיונית, אפילו אובה בלתת ייעוץ לאחרים ולעזור להם לפתור מצבים. וזה מאוד מוזר כי בתוכי אני מרגישה בדיוק להיפך לגביי עצמי, בלבול גדול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונקס או ציפרלקס? - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    11/10/2012

שלום רב,
    המינון של הקלונקס שאת נוטלת הוא מינון נמוך ולכן הסיכוי לפתח סבילות להשפעתו או התמכרות הוא נמוך ביותר.
    התופעות שתיארת אינן קשורות לנטילת קלונקס, להפך, הן עלולות להיות חלק מביטויי החרדה שממנה את סובלת. מאחר וקלונקס אינו נוגד חרדה (רק טיפול הרגעתי נקודתי), כדאי לשקול טיפול בנוגד חרדה/דיכאון כגון ציפרלקס. חשוב להיות במעקב פסיכיאטרי כדי להתאים את הטיפול ולעקוב אחרי תוצאותיו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה זוועתית!

דנה
    12/10/2012

שלום רב,

אודה על עצה, אני כבר 3 ימים סובלת מהתקפי חרדה באים והולכים עם עליות וירידות במצב הרוח.
    זה משבש לי את כל החיים ואני לא רואה את הקצה.
    בעבר סבלתי מהתקפי חרדה ואני מטופלת כיום באסטו 20 מ"ג + חצי כדור פרפנאן.
    הפסיכיאטר שלי לא עונה כבר יומיים ואני ממש סובלת.
    האם אני יכולה לקחת 40 מ"ג אסטו בימים הקרובים רק כדי לשפר את מצב הרוח עד שאמצא את הרופא?
    אני בנתיים לא אוכלת ולא ישנה...

בבקשה עזרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו