מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה מאוד אודה לתשובהמורן12/10/2012
שאלתי פה שאלה למטה אבל יש לי שאלה שהרבה יותר חשובה לי ואודה על תשובה. כל החרדות שלי / תחושת ניתוק / פאניקה כללית / התקפי חרדה וכו וכו הכל התחיל לאחר לקיחה חד פעמית של סמים לפני 12 שנה (מריחואנה שאחכ התברר כי הייה בה חומרים פסיכוטיים גם וכו) במהלך השנים התגברתי על הרבה אבל מצבי עדיין לא טוב לטעמי, ויש לי קשיים. בזמן לקיחת הסם נכנסתי לכל התחושות האלה ומאז הייה קשה מאוד להתנתק מהם. עד לפני לקיחת הסם מעולם לא היו לי חרדות, הייתי בחורה רגילה ומאושרת.
איך אפשר לברר רפואית מה קרה לי במוח? איך אפשר להתאים לי טיפול ספציפי שיתאים לי? אני לא רוצה להתחיל לקחת כל מיני תרופות SSRI בלי יידע מדוייק של מה הושפע/השתנה לי במוח/נפש ומה יכול להועיל או חלילה להזיק יותר. אני מאמינה שהמצב הנפשי של האדם נוסע בעיקר מפיזיולוגייה במוח, מאמינה בזה כי מרגישה את זה על בשרי לפני לקיחה של סם פסיכוטי הייתי בנאדם נורמטיבי ושליו ומייד עם הלקיחה השתנו לי החיים וגם בתקופות כשאני ללא חרדה כלל, ורגועה ומתקפדת והכל נהדר, משהו בתפיסה הסביבתית לא תקין לי למדתי לחיות עם זה ולהיות רגועה עם זה אבל זה לא בסדר.
אני ממש מבקשת בכל ליבי ייעוץ בעניין מה ניתן לעשות, איך אפשר לברר מה הושפע / השתנה במוח, לעומת להלעיט את עצמי בתרופות פסיכיאטריות לטיפול בתסמינים. האם יש בדיקות שאפשר לעשות? הדמייה? תרופות ספציפיות לאנשים שחווים מה שאני חווה? אני רוצה את עצמי בחזרה ויותר מעשור שזה לא קורה.
שבת שלום ומבורכת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרשי לי לחלוק עלייך
שמוליק13/10/2012שלום שירי.
אינני מסכים איתך שבעיות נפשיות נגרמות בגלל בעיות כימיות במח.
עיקר הבעיות הן רגשיות, וממילא הטיפול העיקרי בהן, הוא לא ע"י תרופות.
עובדה, שכמעט ואין היום טיפול תרופתי בלבד, וכל פסיכיאטר מציע טיפול נוסף שאיננו תרופתי. רובם גם עוברים הכשרה לטיפול ע"י שיחות, והם בעצמם מטפילם גם ע"י שיחות. אני אישית הולך לשיחות אצל הפסכיאטרית שטיפלה בי בזמן שהייתי מאושפז (אינני לוקח היום תרופות כלל).
עובדה היא שבהמלך הבדיקות הרופאיות שעושים בצבא, לא עושים שום בדיקה של מצב הכימיקלים במוח, ולא נשמע דבר כזה שמישהו קיבל פטור על סעיף נפשי משום שמצאו שיש לו חוסר איזון כימי.
כל טוב ושבוע טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
גבי14/10/2012אני כמו רבים אחרים מפחד להפסיק את התרופות , למעשה לא ניסיתי אף פעם למעט פעם אחת שהובילה לאשפוז .
אני רק החלפתי פסיכאטר אחרי 4 שנים שהייתי אצל פסיכאטרית ולא היה לי את האומץ להחליף רופא כי חשבתי שכולם אותו הדבר .
יש לי בעיה שאני חושב שזה קבלת החלטות , כשאני נוהג ברכב אין לי אוריאינטציה
אני לא נהנה מהנסיעה כמו שנהנתי פעם . גם אני הייתי רוצה לחזור לחיים שלי מלפני 10 שנים . אבל זה לא הולך הנחמה היחידה שלי זה שבטיפול האחרון ( והראשון ) אצל הפסיכאטר הוא אמר לי שאני יהיה כמו כולם .
זה השאיפה הכי גדולה שלי .
אני מפחד לדבר על עיניין הנהיגה עם פסיכאטר לא יודע אולי זה סתם שטותי ,
זה מאוד מעצבן אותי שאין לי חוש כיוון או ספונטניות בחיים בכלל ובנהיגה בפרט .
לא יודע אם שאלתי פה משהו ספציפי אבל אשמח לתגובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק14/10/2012שלום גבי.
לא הבנתי עד הסוף למה בדיוק התכוונת שכשכתבת שאתה לא נהנה מהנהיגה כמו לפני עשר שנים, ומה זה בדיוק מבחינתך להיות כמו כולם.
אני רק יכול להגיד שאחרי אישפוז, כנראה שאין יותר דבר כזה להיות כמו כולם.
לאנשים יש נטייה להתרחק ממי שעבר אישפוז, והדחייה החברתית גורמת להתמודדויות מיוחדות, שעושות את הבן אדם אחר ושונה מכולם.
אבל מי שמתמודד עם הבעיות, הוא בעצם יותר טוב מכולם, וזה מה שאני חושב על עצמי, ואני בטוח שזה נכון לגבי כל מי שעבר אישפוז פסיכיאטרי, ובפרט לגביך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)